29 / 03 / 2024

Kartepe Atakent Çuhane Deresi ıslah ediliyor!

Kartepe Atakent Çuhane Deresi ıslah ediliyor!

İSU Genel Müdürlüğü, geçmişte kanalizasyonların derelere bağlı olmasından dolayı taşıdığı kirlilik yükü ile çevre ve insan sağlığını tehdit eden yerleşim alanları içerisindeki 50’nin üzerindeki dereyi ıslah etti.



İSU Genel Müdürlüğü, geçmişte kanalizasyonların derelere bağlı olmasından dolayı taşıdığı kirlilik yükü ile çevre ve insan sağlığını tehdit eden yerleşim alanları içerisindeki 50’nin üzerindeki dereyi ıslah etti. Bu derelerde toplam 60,3 km uzunluğunda ıslah çalışması yapan İSU, bu zamana kadar 60 milyon TL ödeme yaptı. Yapılan bu ıslah çalışmaları ile dereler atık sulardan arındırılarak betonarme ile taş kesit içerisine alındı. Çevreye uyumlu hale getirilen dereler, artık uzun zamandır çevre ve insan sağlığını tehdit etmiyor.


ÇUHANE DERESİ’NDE 400 METRE ISLAH


Kurum, yatırım programı kapsamında yer alan Arslanbey Çuhane deresinde ıslah çalışmaları başlattı. Derenin, Kartepe ilçesi Arslanbey Atakent Mahallesi’nde bulunan Taçyaprak Konutları alanındaki Şehit Polis Volkan Sabaz Parkı yanından geçen kısmı ıslah ediliyor. Park boyunca toplam 400 metre ıslah çalışması yapılacak dere, 6 x 3 x 2 metre taş trapez kesit içine alınacak. Park ile uyumlu hale getirilecek derenin ıslah çalışmaları iki ay sürecek. Kazı ve zemin blokaj çalışmalarının sürdüğü Çuhane deresi ıslah çalışmaları 460 bin TL’ye mal olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön