20 / 04 / 2024

Kartepe Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Kartepe Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce, kaçak ve imar mevzuatına aykırı inşaat yapan vatandaşların binaları yıkılarak kaldırıldı..



Kartepe Belediyesi çarpık kentleşmeye izin vermemek adına ilçede kaçak ve imar mevzuatına aykırı yapılara izin vermiyor. Bu kapsamda Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde yaptığı denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Yaklaşan genel seçimleri fırsata dönüştürmek isteyen vatandaşların kaçak ve imar mevzuatına aykırı yapılarına karşı Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye encümeninde yıkım kararı alınan ve yargılama sonucu yıkım kararı kesinleşen yapıları yıkarak kaldırıyor.

Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, Kartepe’de kentsel yapılaşmanın yasal şartlarına uygun bir şekilde gerçekleşmesi doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. Müdür Kasımoğlu, kaçak ve imar ruhsatlarına aykırı binalara yönelik yaptırımları kapsamında Uzuntarla mahallesinde ruhsatsız akaryakıt dolum istasyonu ve kanopi binası ile Uzunçiftlik mahallesinde imar mevzuatına aykırı başlayan temel inşaatını yıkım işlemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Yasal işlemleri tamamlanan kaçak ve ruhsata aykırı yapılar ile ilgili yıkım işlemlerinin devam edeceğini açıklayan Müdür Kasımoğlu, “Belediyemiz kaçak inşaat sahipleri ile yapmış olduğumuz diyalog ve ikna işlemi sonucunda yıkım esnasında en ufak tatsızlık ve müdahale yaşanmamıştır. Belediye başkanımızın imar mevzuatına aykırı, kaçak inşaatlara sıfır toleransın ve tavizsiz tutumu her ne şartta olursa olsun vatandaşın yasaların uygulanmasında adalet ilkelerine bağlı tüm ikna yollarının denenmesi yıkım esnasında mukavemet edilmemesini sağlamıştır. Kartepe Belediyesi, vatandaşlarımızın kaçak ya da imar mevzuatına aykırı yapı yapmaya tevessül etmemeleri, ruhsat ve imar konularında her türlü yardım ve yasal desteğin yapılacağını görev kabul eden personeli ile halkının hizmetindedir” dedi.


Hürriyet


Geri Dön