19 / 04 / 2024

Kartepe imar uygulamaları askıda!

Kartepe imar uygulamaları askıda!

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce Sarımeşe Mahallesi Kızılcıklık ve İstasyon Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi ile E-5 karayolu arasında kalan alanlarda 3194 sayılı imar Kanunun 18. Maddesine göre yapılan şuyulandırma işlemleri askıya asıldı



Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce ilçe genelinde yaptığı şuyulandırma çalışmaları askıya asıldı.

Kartepe Belediyesi iskan alanlarındaki şuyulandırma çalışmaları kapsamında mahallelerdeki imar uygulamaları aralıksız sürüyor. Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce Sarımeşe mahallesi Kızılcıklık mevkiinde 11 hektar konut alanını kapsayan imar uygulaması ardından şuyulandırma işlemleri askıya çıktı. Ayrıca, İstasyon mahallesi Küçük Sanayi Sitesi ile E-5 karayolu arasında kalan 1.5 hektar ticaret alanını kapsayan imar uygulaması ardından şuyulandırma işlemleri de askıya asıldı.

Kartepe İlçesi Sarımeşe mahallesi Kızılcıklık mevkii konut alanını kapsayan uygulama planları 12 Ekim tarihine kadar, İstasyon mahallesinde Küçük Sanayi Sitesi ile E-5 karayolu arasında kalan ticaret alanını kapsayan uygulama planları ise 16 Ekim tarihine kadar askıda kalacak. Kartepe Belediyesi yetkilileri, uygulama alanı içinde taşınmazı olan vatandaşların yasal süre içinde askı haritası ve parselasyon planlarını inceleyebileceklerini ve bu süre içinde varsa talep ve itirazlarını dilekçe ile belediyeye iletmeleri gerektiğini duyurdu.



Milliyet 


Geri Dön