26 / 04 / 2024

Kartepe Kent Meydanı konut için ilgi görmüyor!

Kartepe Kent Meydanı konut için ilgi görmüyor!

Yapılması planlanan Kartepe Kent Meydanı civarında yapılaşma istenilen seviyede değil. Mevcut konut projelerinin dışında inşaat firmaları bölgeye sıcak bakmıyor. İnşaat firmalarının bölgeye yatırım yapmaması sebebiyle stenilen seviyeye gelinmedi.



Kartepe Kent Meydanı Projesi'nin bölgeye hareketlilik getirmesi beklenirken, gerek yanlış yönetilmesi, gerekse inşaat firmalarının bölgeye yatırım yapmaması sebebiyle bir türlü istenilen seviyeye gelinmedi. Bölgede birkaç mevcut konut projesi ise fiyatların suni yükselmesi nedeniyle talep görmemekte. Hipodromun açılması bile bölgeyi hareketlendirmeye yetmedi. Bölgede yeni konut projeleri yapılmadıkça, bölgenin cazibesi de artmayacak diye düşünüyoruz. 


SARIMEŞE KONAKLARI GÖZDE 

Bölgede Sarımeşe Konakları Sitesi en çok talep gören sitelerden biri. Sitenin son dönemde fiyatları da arttı. Fiyatlarının artması, satışların durmasına da neden oldu. Bir süre önce 350 bin TL'ye kadar yükselen çatı dubleksler şimdilerde 275 bin TL'ye alıcı bile bulamamakta. Normal dairelerse, 220 bin TL civarında ama bu fiyatlar aylarca satılıkta kalmasına sebep oluyor. Gelen tekliflerse 200 bin TL'nin altında kalıyor. Buna rağmen Sarımeşe Konakları bölgenin en güzel sitelerinden biri olma özelliğini hala korumakta. 


HALA BİTMEDİ

Gerek mimarisi, gerekse konumuyla bölgenin en güzel sitelerinden biri olabilecek Kartepe Konakları uzun yıllardır bir türlü bitirilemedi. Sitede çok farklı fiyatlarla satılık daireler, dubleksler mevcut.  Gecikme yaşamasından dolayı 220 bin TL olan bitmeye yakın etapta aynı özellikte 1 60 bin TL'ye de daire bulmanız mümkün. Böyle bir makasın oluşmasındaki sebep uzun yıllardır bitmemesinden kaynaklanıyor. Buna rağmen siteye uygun fiyata yatırım yapılabilir. Kartepe Konakları bittiğinde bölgeye büyük bir hava getireceğini de unutmamak gerekiyor. 


ROSE GARDEN EVLERİ POPÜLER 

Geçtiğimiz yıl başlanan, ekim sonu gibi teslimi planlanan ancak eklenen yeni bloklardan sonra yıl sonunda teslim edilmesi beklenen Rose Garden Evleri gerçekten görülmeye değer bir kaliteye sahip. Fiyatlarıyla da bölgenin en pahalı konutlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Çatı dubleksler 400 bin TL, ara katlar 240 bin TL, zemin katlarsa 200 bin TL civarlarında. Bence bölgede oturmak isterseniz ve paranız da varsa mutlaka Rose Garden Evleri'ni tercih edebilirsiniz. Tabi ki teslim tarihilerini de göz önünde bulundurmanız gerekecek. 


YENİ STÜDYO DAİRELER 

Kartepe Hipodromu'nun civarında, Baba Oğul inşaat tarafından, yeni başlanan ve kaba inşaatı çok kısa süre içerisinde ortaya çıkan ve bölgenin gerçekten ihtiyacı olan 1+1 stüdyo daireler yapılmaya başlandı. Fiyatları kesin belirlenmedi ama aldığımız bilgilere göre 80 bin TL civarında olması bekleniyor. Özellikle hipodromda çalışacak ve kısa süre için Kartepe'de yaşamak isteyenlerin ve kira getirişini ön plana çıkaranların tercih etmesi bekleniyor. Bu yeni sitede de 2+1 ve 3+1 daireler de olacak. 


YAP-SATÇILAR DA DEVREDE 

Bölgede en çok da yapsatçılar dediğimiz inşaat firmaları var. Bu inşaat firmaları genelde üç-beş daireden oluşan bloklar yapmakta. Site içinde olmayışından dolayı, daha çok sosyal konut olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz evler genelde 100 bin TL altında alıcı buluyor. Bölgede çok görünmesine rağmen daire sayısı olarak çok fazla da olmadığını söyleyebiliriz. Buna rağmen mantar gibi de her yerin inşaat olduğunu biliyoruz. Hele Kartepe Kent Meydanı'na bir çivi çakılması halinde, çok daha fazla yap-satçıların devreye girmesi bekleniyor.


Bizim Kocaeli 


Geri Dön