28 / 03 / 2024

Kartepe'de kaçak yapıya geçit yok!

Kartepe'de kaçak yapıya geçit yok!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede kaçak yapılaşmaya engel olma konusunda çalışmalarını taviz vermeden sürdürüyor Ekipler, denetimlerinde kaçak olduğu tespit edilen yapılarla ilgili, mevzuat çerçevesinde işlem yapıyor.



"Şimdi Kartepe Zamanı" sloganın verdiği mesajı her alanda benimseyen Kartepe Belediyesi, ilçenin doğal güzelliklerinin korunması yanında kentsel yapılaşmasının da imar planlarına uygun gerçekleşmesini hedefliyor. Bu hedeflerine ulaşmak adına Kartepe Belediyesi bünyesinde çalışan Yapı Kontrol Müdürlüğü de kaçak yapılaşmaya karşı bu tür davranışlarda bulunan vatandaşları uyardı. 


KAÇAK YAPILARA TAVİZ VERİLMİYOR

 İlçede kaçak yapılaşmanın önünü kesmek, vatandaşların mağdur duruma düşmelerini engellemek ve yapı ruhsatına uygun kentsel yapılaşmanın sağlanması hedefiyle çalıştıklarını belirten Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, "Kartepe genelinde yapılan ruhsatlı yapıların projesine uygun yapılması ile ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı olarak yapılan yapıların kontrolünü yapmaktayız" dedi. Dağınık bir coğrafyaya sahip Kartepe'de örnek belediyecilik adına yapılaşmanın kontrolü yanında kaçak yapılaşmaya taviz vermeyeceklerini ifade eden Kasımoğlu, "İmar konusunda yasalara uyulmadığı takdirde gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız. Ekiplerimizin denetimlerinde kaçak olduğu tespit edilen yapılarla ilgili, mevzuat çerçevesinde işlemler yapılmaktadır" dedi. Başkan Üzülmez'den aldıkları talimat ve yasalar çerçevesinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Müdür Kasımoğlu, "Kartepe Belediyesi olarak bizler, yasalara uygun ve belediyenin öngördüğü yapılaşma çerçevesinde yapacakları inşaatlarda halkımıza gereken yasal kolaylığı göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz" dedi. 



Gölcük Postası 


Geri Dön