28 / 03 / 2024

Kartepe'de sosyal, Başiskele'de lüks konut!

Kartepe'de sosyal, Başiskele'de lüks konut!

Kocaeli Kartepe'de sosyal konut tarzı, Başiskele'de ise lüks konut tarzı oluşmaya başladı. Kocaeli Emlak Ticari Gayrimenkul Portföy Uzmanı Murat Hamzaoğlu, kentteki konut taleplerini şöyle değerlendirdi...



Kartepe ilçesinin Pekdemir İnşaat ve Vefa Küçük'ün çabasıyla ciddi lüks konutta önde gideceğini sananlar yanıldı. Bu projelerden sonra birkaç lüks konut projenin dışında bölge bir türlü lüks konut trendini yakalayamadı. Yaratılmak istenen lüks tarz bir anda geriye doğru gitmeye başladı. Cılız lüks konutlar da istenilen seviyeye ulaşmadı. Görünen o ki, başlangıçta oluşanla şimdilerde oluşan fark gözle görülmeye de başlandı. 


BAŞİSKELE ÇOK FARKLI


Çok dağınık olmasına karşın Başiskele çok daha farklı bir trend yakaladı. Konut sektöründe birçok bölgeyle liderlik savaşına giren Başiskele'nin şimdiden önde olduğunu görmemiz mümkün. Hele hele Bağçeşme bölgesini solladığını bile düşünenlerin sayısı hiç de yabana atılacak cinsten olmadığını görebiliyoruz. Tabi bölgenin ciddi avantajları var ama en önemlisi, Başiskele'ye yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak konut projeleri çok daha durumu belirlemekte. 


SEBEP MANZARA MI? 


Konutun tercih sebebinin en büyük nedeni manzara olduğu inkar edilemez. Kartepe ve Başiskele manzara farklılığını da tartışırsak, konut tercih sebeplerini alt üst etmiş oluruz. Tabii ki, Başiskele'nin eşsiz manzarası tartışılmaz. Körfez'in deniz manzarasının karşısında Kartepe'nin ne tür manzarası savaşır bilemiyoruz. Hele hele Kartepe'nin en değerli olan konut projelerinin en ufak bir manzarası olamadığını varsayacak olursak, zaten sorularımızın cevabının burada yattığını da herkes anlar. 


SOSYALE DEVAM


Artık şunu kabul etmek gerekiyor. Kartepe bölgesi daha ziyade sosyal konut tarzı evleri kaldırma yolunda hızla ilerlemekte. Yapılacak lüks konutlar mutlaka bölgeye hareket getirecektir ama satış fiyatlarını yukarıya doğru çıkarmasına yetmeyecektir. Sosyal konut tarzıysa, her zaman Kartepe bölgesinde satışları tetikleyecektir. Birçok inşaat firması da bunu anlamış olacak ki, devamlı sosyal konut üretmeye devam ediyor. 


LÜKSÜ YAP, SAT... 


Bir çok lüks konut projesi Başiskele bölgesinde yapılıyor. Satış metrekare birim fiyatlarını hesapladığımızda Kartepe'nin neredeyse iki katında alıcı buluyor. Zaten neden bulunmasın ki. Sanayi kuruluşlarının içinde kalan Kartepe'ye karşı, doğa ve manzarasıyla öne çıkan Başiskele. Sizce de aradaki farkın ciddi olması gerekmiyor mu? 


YATIRIM YAPAN KAZANIR


Her geçen gün Başiskele bölgesi konut sektörü için hızlı ivme kazandığı söyleniyor. Yapılan konut projeleri de bunu kanıtlar seviyede. Gerek konut üretimine yatırım yapan inşaat firmaları, gerekse bölgede konut alarak yatırım yapanların kaybetme şansları oldukça düşük olduğu görünmekte. Peki, o zaman şunu net söyleyebiliriz ki, Başiskele'ye yatırım yapan her türlü kazanır ve kazandırır. Bizden söylemesi 


Kocaeli Emlak Ticari Gayrimenkul Portföy Uzmanı Murat Hamzaoğlu. ww.murathamzaoglu.com.tr 


Bizim Kocaeli


Geri Dön