29 / 03 / 2024

Karun Kıraç New York'taki Medicine Avenue'de mağaza açacak!

Karun Kıraç New York'taki Medicine Avenue'de mağaza açacak!

Karun Kıraç, genç bir işadamı. Onu tek başına 'işadamı' diye anlatmak mesleğine haksızlık olur. O aslında Türkiye'nin önde gelen mücevher tasarımcılarından...



450 yıllık aile geleneğini yaşatan Karun Kıraç, Ermeni asıllı bir aileden geliyor. Ataları Osmanlı saraylarında sultanlara mücevher hazırlıyormuş. Zaten dünyada da Cartier gibi ünlü mücevher markalarının tasarım bölümlerinin başında Ermeni ustalar bulunuyor. Kapalıçarşı’daki mücevher atölyesi ve mağazasında büyüyen Karun Kıraç, 2006 yılında Nişantaşı'nda ikinci mağazasını ve atölyesini açtı. Halen atölyesinde 20 kişi çalışıyor. Kişiye özel ve ikinci bir benzeri olmayan mücevherler üreten Kıraç, değerli ve yarı değerli taşlarla altını birleştirip 'özel' işlere imza atıyor. Karun Kıraç'ın müşterileri arasında dünyanın ünlü isimleri var. İtalyan film yıldızı Monica Bellucci, dünyanın en çok konuşulan kadınlarından Paris Hilton, Amerika 2007 güzeli Meagan Tandy bu ünlü müşterilerden bazıları. Ünlü mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı gibi adını günden güne daha da çok duyuran Karun Kıraç'ın Amerika'da bir mağaza açma hazırlığı içinde olduğunu öğrendik.

İşadamı, New York'taki Medicine Avenue'de yer bakmaya başlamış bile. Konu hakkında konuştuğumuz Karun Kıraç, "Yeni konsept mağazamızın ilkini New York'ta açmak istiyorum. Burası en az 200 metrekare olacak ve mağazanın ortasında küçük bir tasarım atölyesi bulunacak. Müşteriler işi nasıl yaptığımızı da görecek" diyor. Halen Anadolu Yakası'nda bir AVM'de de aynı konsept için yer baktıklarını belirtiyor Kıraç.

Bu arada Karun Kıraç'ın ünlü devlet başkanlarına ve saraylara özel objeler tasarladığını da belirtelim. Bunların isimlerini vermese de "Ben bir beton parçasını bile mücevherlerle süsler, paha biçilmez hale getirebilirim" diye konuşuyor.

Para

 


Geri Dön