24 / 04 / 2024

Kaşıbeyaz fast food markası Kaşıbeyaz Food Point ile büyüyecek!

Kaşıbeyaz fast food markası Kaşıbeyaz Food Point ile büyüyecek!

41 yıllık geçmişe sahip Kaşıbeyaz'ın üçüncü kuşak patronu Murat Kaşıbeyaz, fast food restoran zinciri kurmak için kolları sıvadı. Kaşıbeyaz, "Dışarıda yemek alışkanlığımız artıyor. Bu alanda da büyüyeceğiz" dedi



Türk kebap kültürünün önde gelen firmalarından Kaşıbeyaz, fast food'a girmeye karar verdi. Son yıllarda bu alana ilginin çok arttığını söyleyen firmanın üçüncü kuşak patronu Murat Kaşıbeyaz, "Kaşıbeyaz Food Point markasıyla büyümeyi düşünüyoruz. Bahçeşehir, Kemerburgaz, Ataşehir ve Bağdat Caddesi'nde yer bakıyoruz. Daha sonra bu zinciri büyüteceğiz" dedi. Kaşıbeyaz, büyüme planlarını anlattı... 


41 yıllık geçmişe sahip Kaşıbeyaz'ın büyüme planları nedir ?

Şu anda büyüme planlarımızın odağında Kaşıbeyaz Food Point markası var. Burada sadece 8-10 çeşit dürüm, içli köfte, çiğ köfte lahmacun ve baklava olacak. Yıl sonuna kadar birkaç yerde açılılırız.


Geleneksel mutfaktan fast food'a geçmenizin nedeni ne? 

Araştırmalara göre her 10 kişiden dördü dışarıda yemek yiyiyor. Ben bunun çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu alanda olmamız gerektiğine karar verdik. 


İstanbul dışına ilk adımı  Ankara  ile atıyorsunuz. Çalışmalarınız nasıl gidiyor? 

Evet Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ)) restoranın ihalesini biz kazandık. Bu bizim için gurur verici bir yatırım olacak. Çok değerli bir mekân. Prosedürler sürüyor. 5 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu tesis planlıyoruz. Şu anda bina metruk halde. Orayı restore ediyoruz. 3 milyon dolar civarında bir yatırım yapacağız. Hedefimiz sonbahar ya da en geç yılbaşına doğru açılış yaparak markamızı Ankaralılar'ın hizmetine sunmak. 


Karadeniz kültürüyle yetiştim


 Anteplisiniz ama balık restoranınız var. Kebapla balık nasıl yan yana geldi? 

Müşteri talebi üzerine 98'de açtık. Herkes bizi Antepli biliyor ama ben aynı zamanda Trabzonluyum. Annem Trabzonlu, 10 yaşına kadar orada yaşadım. Bu nedenle kendimi daha çok Karadenizli hissederim. Şiveye de çok yatkınım ama her iki tarafın kültürünü alarak büyüdüm. Ona rağmen 2 yıl boyunca haftada 3 gün balık halinde staj gördüm. Balıkla ilgili her şeyi orada deneyimleyerek öğrendim. 


Ortadoğu'ya Cidde'den açılacak


 Yurtdışında yatırım düşünüyor musunuz? 

Suudi Arabistan'da aynı zamanda müşterimiz olan çok büyük bir grupla görüşmelerimiz sürüyor. İlk adımı Cidde'de atıp daha sonra Riyad, Katar, Dubai'ye gitmeyi düşünüyoruz. 10 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz. 


 Başka ülkede yatırım düşünüyor musunuz? 

Yakın zamanda Katar prenslerinden biriyle görüştük. Çırağan'da kalıyorlarlardı. Onlara çok yüklü miktarda bir sipariş götürdük. Yediklerini çok beğenince bize işbirliği teklif ettiler. Biz teklifimizi sunduk. 


Tekstile girdim 3 milyon $ batırdım


 Yeni bir alana yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? 

Tekstili denedim, çok büyük para batırdım bir daha denemek istemem. İnsan bildiği işi yapacak. 2009'da girdim sonra çıktım. Marlboro Classics'in distribütörlüğünü almıştım. Ardından birkaç marka daha geldi. Bulgaristan, Romanya ve Irak'a toptan satışa başladık ama olmadı. Benim için iyi bir dersti. 3 milyon dolar batırdım. 


Kilo almamak için neredeyse aç yaşıyorum


16 yaşından bu yana iş yaşamının içinde olduğunu söyleyen Murat Kaşıbeyaz, "Kilo almamak için 98'den beri açım. Oturup doya doya patlıcan kebabı, kebap, lahmacun, döner yemekten korkuyorum" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön