26 / 04 / 2024

Kasım ayının istihdam şampiyonu inşaat sektörü oldu!

Kasım ayının istihdam şampiyonu inşaat sektörü oldu!

Türkiye’de işsizlik eylülde 3 milyonu aşarken, kasım ayında insan kaynaklarında yaşanan hareketlilik yılın finali için umut vaat ediyor. Kasımın istihdam şampiyonları ise güvenlik ve inşaat sektörü oldu.



İnsan kaynakları sitesi ‘eleman.net’in verilerine göre kasımda, bir önceki aya oranla yüzde 4’lük bir artışla 20 bin 924 iş ilanı yayınlandı. Kasımın istihdam şampiyonları ise güvenlik ve inşaat sektörü oldu. İşe yerleştirilen aday sayısı yüzde 6.4’lük bir artışla 8 bin 533 sayısına ulaşırken, en çok istihdam sağlayan sektör yüzde 9.13’le savunma-güvenlik oldu.


Yol haritasını belirliyorlar!

Ortaya çıkan tabloyu değerlendiren ‘eleman.net’ Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, kasım ayında hem yayınlanan ilan, hem de işe yerleştirilen aday sayısı açısından bakıldığında istihdamda hatırı sayılır bir hareketlik yaşandığına dikkat çekti. Ünsal “İnşaat sektörü yarattığı istihdam ile ikinci sırada yer alıyor. Buradan yola çıkarak savunma-güvenlik ve inşaat sektörlerinin istihdamda oynadığı aktif rolünün bir kez daha altını çizmekte fayda var. Türkiye’de bu sektörler istihdamın yol haritasını belirliyor” diye konuştu.


Star


Geri Dön