24 / 04 / 2024

Kasımoğlu inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Kasımoğlu inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

İnşaat ve enerji sektörlerinde yatırımları bulunan ve son yıllarda Kadıköy'de kentsel dönüşüm projelerine başlayan Kasımoğlu İnşaat, projelerinde ev sahiplerine enerjiyi %20-30 daha uygun fiyatlarla verebilmek için yatırımlarını hızlandırdı.



1970'li yıllardan itibaren tekstil sektöründeki faaliyetlerinde iş dünyasında saygın bir yer edinen Kasımoğlu ailesi, gayrimenkul ve inşaat sektöründe de hatırı sayılır yatırımlar gerçekleştirdi. Son yıllarda enerji sektöründe özellikle yenilenebilir enerji yatırımları gerçekleştiren Kasımoğlu ailesi, inşaat sektöründeki projelerini Kasımoğlu İnşaat kurumsal çatısı altında sürdürüyor. 


Kasımoğlu İnşaat'ın güçlü sermaye yapısı ve yenilikçi anlayışı ile gayrimenkul sektöründe farklı bir kulvarda değerlendirilmesi gerektiğini belirten şirketin Boğaziçili Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Rüştü Dücan" Kasımoğlu İnşaat olarak çevre dostu, enerji verimliliğini önemseyen, çevresine ve içerisinde yaşayanlara değer katan projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu söylediklerini, projelerinde kullanacakları asansörlerin, kullandıkları enerjinin %40 nı geri verecek bir sistemle yapacaklarını belirten Rüştü Dücan, ayrıca Carbon Footprint'i (Karbon Ayak İzi) Türkiye'de dikkate alan ilk ve tek inşaat şirketi olduklarını da sözlerine ekledi. 


Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Amerika ve Afrika'da birçok projeden üst düzey görev almış birisi olarak Türkiye'de sektörün genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Hayret için kaldığım olumsuz konulara rastladım burada. Bugün şantiyelere bakıyorsunuz, şantiye yönetimi çavuşlara bırakılmış. Proje müdürlerinin olacağı yerde çavuşlar sorumluluk sahibi oluyor. Bir mühendisin dahi olmadığı şantiyeler görüyorsunuz. Veya mühendis var ama5 şantiyeden sorumlu. İş güvenliğinin önemsenmediğini görüyorum. Halbuki çok önemli bir konu. Allah korusun bir kaza olsa, o şantiye durdurulacak, dairelerinin bir an önce kat malikleri, küçük bir maliyet hesabından dolayı mağdur edilmiş olacak. Hayretle izlediğim diğer bir konu ise, kolon hesaplaması yaparken, manzarası olan kısımların kolonlarının daha dar yapılmaya çalışıldığını gördüm. Kolonun dar veya geniş olacağı, binanın statik hesabına göre yapılır, manzaraya göre değil. Bu konuları aslında kısaca geçiyorum ama üzerinde aslında etraflıca konuşulması gerekir. 


 Rüştü Bey, inşaat sektöründe hiç konuşulmayan ve ilk olacak özelliklerden bahsediyorsunuz. Biraz daha detaylandırır mısınız? 

Kasımoğlu İnşaat olarak, çevre bilinci olan, sosyal sorumluğa önem veren bir şirketiz. Yurtdışı örneklerini gördüğümüz, çevre dostu çok sayıda uygulamaya projelerimizde yer veriyoruz. Şirketimizin Mersin ve Konya'da yenilenebilir enerji yatırımları var. Bu alandaki yatırımlarımızı her geçen gün arttırıyoruz. Amacımız çevreye zarar vermeyen, çevre dostu enerji yatırımlarını ülkemize kazandırmak. Bu yatırımlarımızdan elde ettiğimiz enerjiyi, kendi projelerimizde yaşayacak olan insanların tüketimine %20 - 30 indirimli olarak vereceğiz. Bununla birlikte, biliyorsunuz binalarda kullanılan asansörlerin ciddi bir enerji tüketimi var. Halbuki bu enerjiyi geri kazanabiliriz. Biz projelerimizdeki asansörleri, kullandıkları enerjinin % 40 nı geri verebilecek sistemlerle hazırlıyoruz. Böylece çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlanmış olacak. 


Hangi projeler var devam eden? 

Şuan Kınay Apartmanı'nın yapımını devam ettiriyoruz. A+ 30 konutluk projemizde fitness salonu, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı ve çift kat otopark bulunuyor. Projemizi bitirme aşamasına geldik. Yine Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ne ve Caddebostan'a yakın mesafede yer alan 2 projeye daha başlayacağız. 

Projelerimize maliyet odaklı değil, değer odaklı bakıyoruz Kasımoğlu İnşaat olarak, gerçekleştirmiş olduğumuz büyük çaptaki yatırımlarımızın ardından, 2 yıl içerisinde GYO olma hedefi koyduk. Standartların dışında bir inşaat şirketiz, vizyonumuz çok farklı. Projelerine maliyet odaklı değil, değer odaklı bakıyoruz. Projemizin detaylarını oluştururken, Neyi kısarsak maliyeti minimize ederizden ziyade, daha ne yaparsak projemizin değerini arttırabiliriz? sorusuna cevap arıyoruz. Maliyeti düşünüp projeden çıkarma yapmak için değil, değeri düşünüp projemize ilaveler yapan bir kurumuz. Bu yüzden insanlar projemizi incelediğinde ilk kez gördükleri detayları fark ediyorlar. 


Milliyet


Geri Dön