26 / 04 / 2024

Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak!

Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak!

Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında bazı taşınmazlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılacak.İstanbul ve Bursa’da bazı taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında bazı taşınmazları acele kamulaştıracak. İstanbul ve Bursa’da bazı taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Kasımpaşa’daki Piripaşa ve Keçipiri mahallelerinde toplam 94 parsel kamulaştırılacak. Henüz mal sahiplerine tebligat ulaştırılmadı.


Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında “İstanbul İlinde yürütülen Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında ekli listede bulundukları yer ile pafta, ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması; İçişleri Bakanlığının 28/3/2014 tarihli ve 6962 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 7/4/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır” ifadesi kullanıldı.


54 parsel Keçipiri’nde

İstanbul Büyükşehir tarafından kamulaştırılacak alanlarda 54 parsel Keçipiri Mahallesinde yer alıyor. Keçipiri Mahallesi sakinlerinin bazılarının kamulaştırmaya bağlı olarak yıkım olması beklenen yerleri şimdiden terk ettiği belirtiliyor. Kasımpaşa Piripaşa Mahallesi’nde ise Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli kapsamında 40 parsel kamulaştırılacak.


Vatan


Geri Dön