26 / 04 / 2024

Kasr-ı Nehroz Oteli Midyat'ta 2 Ekim'de açılacak

Kasr-ı Nehroz Oteli Midyat'ta 2 Ekim'de açılacak

Midyat'ta 2 Ekim'de açılacak Kasr-ı Nehroz ile yeni bir otele kavuşacak olan Mardin'de Hilton'un otel inşaatı sürüyor



Akfen Grubu'nun patronu Hamdi Akın da Nova ya da İbis adı altında işletmek üzere kendine yer arıyor.

Tarihi milattan önce 4.500 yılına kadar uzanan Mardin'e gelen turist sayısının her geçen gün artması, otel açılımını da beraberinde getirdi. Kendisi de Mardinli olan Mithat Yenigün'ün doğduğu Kasr-ı Nehroz, butik otel olarak 2 Ekim günü resmen açılıyor. Halen Hilton Grubu'nun Hilton Garden Oteli'nin inşaatı devam ederken edinilen bilgiye göre Fransız Accor Grubu'nun Nova ve İbis markalarını Türkiye'ye taşıyan Akfen'in patronu Hamdi Akın da Mardin'e bu markaları götürmek üzere görüşmelerde bulunuyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gör, aynı zamanda TYD YönetimKurulu Üyesi de olan Mithat Yenigün'ün butik otelinin açılışı için Midyat'a gitmeye hazırlandıklarını belirterek, "Doğu Akfen Grubu da yatırımcı olarak Mardin'de yer almak istiyor. Kasr-ı Nehroz'un açılışı sırasında Mardin Valisi de orada olacak. Bu konuyu orada gündeme getireceğiz. Nova ya da İbis markalarından birini buraya getirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'den 1 milyon kişi gelir

Mardin'in yanı sıra Diyarbakır, Hatay, Van, Gaziantep gibi şehirlerde özellikle yerel yatırımcılara büyük iş düştüğünün de altını çizen gür sözlerine şöyle devam etti:

"Bence işadamları önce kendi bölgelerine yatırım yapmalı ki, diğer yatırımcıları da özendirsinler. Biz TYD olarak böyle bir gayret içindeyiz. Bu bölgede büyük potansiyel var. Örneğin Suriye'ye uygulanan vize kalktı. Bence kısa sürede Suriye'den gelen sayısı 1 milyonu bulur. Dünya inanç turizminin en gözde yerlerinden olan bu bölge mutlaka hak ettiği yeri bulacaktır diye düşünüyorum" dedi.

2000'li yılların başında 60 bin kişinin ziyaret ettiği Mardin özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. 2007 yılında 460 bin turistin geldiği ili geçen yıl da 682 bin kişi ziyaret etti. Bu artan talep de başta otel yatırımcıları olmak üzere turizmcilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Hacer Gemici/Habertürk


Geri Dön