25 / 04 / 2024

Kasso, 30. yılını 1.5 milyon dolarlık yeni tesis yatırımı ile taçlandırıyor!

Kasso, 30. yılını 1.5 milyon dolarlık yeni tesis yatırımı ile taçlandırıyor!

Son dönemde metal kabuk sistemlerinde yoğunlaştıklarını vurgulayan Kasso Mühendislik Genel Müdürü M. Sinan Kılıç, geçen yıla oranla yüzde 40 performans artışı elde ettiklerini belirtti. Ayrıca bu yıl yüzde 30 büyüme hedefleniyor...



Son dönemde metal kabuk sistemlerinde yoğunlaştıklarını vurgulayan Kasso Mühendislik Genel Müdürü M. Sinan Kılıç, geçen yıla oranla yüzde 40 performans artışı elde ettiklerini belirtti. Yıl sonuna kadar Tuzla'da 1.5 milyon dolarlık yeni tesisi yatırımlarını tamamlayacaklarını açıklayan Kılıç, ayrıca bu yıl yüzde 30 büyüme hedeflediklerini söyledi. 


Kasso Mühendislik, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesindeki 7 bin 500 metrekaresi kapalı, 2 bin metrekare açık alana sahip fabrikalarında faaliyetlerini sürdürüyor. Alüminyum, paslanmaz, kompozit levha, ayna yüzey paslanmaz, bakır, pirinç, St 37- 52 ve Corten A gibi çeşitli türlerde metal gruplarını işlediklerini anlatan M. Sinan Kılıç, Tekşan Dekorasyon Limited Şirketi'nin 1967 yılından itibaren perfore, 1986'dan başlayarak Kasso- Tekşan ortaklığı ile çelik konstrüksiyon, genişletilmiş ve delinmiş metal levha ürettiğini söyledi. 


Ürettikleri delikli, genişletilmiş ve patlatılmış saclarla özellikle yapı, gemi inşaat, dekorasyon, beyaz eşya, elektrik, kimya, tekstil, gıda ve tarım sektörlerine hizmet verdiklerini söyleyen Kılıç, son dönemde metal kabul sistemlerine yoğunlaştıklarını, bu sistemleri Özyeğin Üniversitesi, İTÜ, Denizli Forum Çamlık AVM, İstanbul Forum AVM, Süleyman Şalı Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Adnan Menderes Havalimanı, Katar Bilim ve Teknoloji Parkı cephelerinde uyguladıklarını anlattı. Kılıç, "Projelerimizden biri olan Seyrantepe Türk Telekom Arena'da genişletilmiş metal levhadan imal edilmiş TSE'li asma tavan uygulamalarımız başarı ile tamamlandı" dedi. 

"Yüın ilk altı ayı beklentimiz doğrultusunda geçti, geçen yıldan bugüne yüzde 40 performansımız arttı" açıklamasını yapan Kılıç, "Bu yü yüzde 30 oranında büyüme bekliyoruz. Ayrıca yurtdışı projelerine yoğunlaştık. Tüm bunlarla birlikte Irak, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetler'ine bayilikler vermeyi düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Kılıç, Ar- Ge ve inovasyon çalışmalarına son derece önem verdiklerini de sözlerine ekledi.


Dünya 


Geri Dön