29 / 03 / 2024

Kaş'taki kaçak Meis Otel yıkılmadı!

Kaş'taki kaçak Meis Otel yıkılmadı!

Antalya Kaş’ta doğal sit alanında inşa edilen kaçak otel herkesin gözü önünde tamamlandı. Belediyenin ‘yeterli ekipman yok’ diyerek yıkmadığı otel yeni sezon için oda satışlarına başladı.



Çukurbağ Yarımadası Kaş’ın cennet köşelerinden biri olarak anılır. Ancak 3. Derece Doğal Sit alanında bir otel inşa edilmeye başlandı. Meis Otel adı verilen otelde ‘tadilat’ olarak başlayan işlem yoğun bir inşaat faaliyeti olarak sürdü.


Antalya Valiliği ile, Kaş Belediyesi ve Kaş Kaymakamlığı arasında aylar süren yazışmalarda otelin kaçak inşa edildiği belirtildi.


İNŞAAT BİTTİ ODA SATIŞLARI BAŞLADI

Yıkım kararı bulunan Meis Otel ile ilgili Kaş Belediyesi, kaymakamlığa verdiği bir yanıtta ‘yıkım için yeterli alet yok’ derken, otel inşaatı da son sürat devam etti. Doğal Sit alanında bulunan otel için ‘en fazla 2 kat olabilir’ şartı var. Ancak otel 5 kat olarak tamamlandı.


Edinilen bilgilere göre kaçak otel inşaatı büyük oranda tamamlandı. Oda satışları için start verildi.


KONUNUN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ

Meis Otel ile ilgili geçtiğimiz kasım ayında Hürriyet Dünyası’na “O otelde kaçak yapılan ne varsa yıkılacak. Bunun başka bir alternatifi yok. Sorumlular bu konuda gereğini yapmazlarsa haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunuruz” diyen Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, dün yaptığı açıklamada, kaymakamlık olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydetti. Kaymakam Bayar, konunun üstünün örtülemeyeceğine vurgu yaptı.Kaçak otelin sahibi Yalçın Çiftçi’ye ise ulaşılamadı.


Hürriyet 


Geri Dön