29 / 03 / 2024

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı projesine onay!

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı projesine onay!

Kastamonu’nun saklı hazinesi olan tarihini canlandırmak adına büyük adımlar atan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın, dördüncü büyük projesi de Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu tarafından onaylandı.



Kastamonu Belediyesi tarafından hazırlanan Bakırcılar Çarşısı projesine Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi. Kastamonu’nun saklı hazinesi olan tarihini canlandırmak adına büyük adımlar atan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın, dördüncü büyük projesi de  Ankara  1 Nolu Koruma Kurulu tarafından onaylandı.


Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan projenin Bakırcılar Çarşısı Kentsel Tasarım ve Cephe İyileştirme Projesi, Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu üyeleri tarafından büyük ilgi gördü. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakırcılar Çarşısı projesinin Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, “Proje kapsamında 6 bin 355 metrekare alanda 85 adet binanın iyileştirilmesi gerçekleştirilecek. Bakır ve bakır işçiliğine karşı gereken önemi, cazibeyi tekrar kazandırarak kültürel mirası koruma adına sürdürülebilirliği sağlamak; ecdadımızdan bize miras kalan bakırcılık mesleğini aslına uygun, ancak daha sağlıklı koşullar içerisinde gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak amacıyla projenin 2017 yılında başlayacağız” dedi.


Kastamonu’nun eşsiz bir tarihi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Eski Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartarak şehrimizi Dünya’ya tanıtmak ve hedefimiz olan Dünya Miras Listesi’ne ilimizin ismini yazdırmak istiyoruz. Bu doğrultuda alanında uzman ekibimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarımı gerçekleştirecek ve 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma, Nasrullah Camii, Bakırcılar Çarşısı ve Teleferik projelerimizi hızla tamamlayacağız” diye konuştu.


Milliyet 




Geri Dön