20 / 04 / 2024

Kastamonu Havalimanı ilk uçağını dün ağırladı!

Kastamonu Havalimanı ilk uçağını dün ağırladı!

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan dün saat 10.10’dan kalkan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak, 54 yıl aradan sonra saat 11.25’de Kastamonu Havaalanı’na iniş yaptı...




KASTAMONU Havalimanı açıldı. 100 milyonluk ek yatırımla bitirilen hava limanına haftada 4 sefer yapılacak. Havaalanı inşaatına 1959 yılında başlandı. Ama yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle bir türlü bitmedi. 100 milyonluk ek yatırımla havalimanı aktif hale getirildi. İlk uçak havalandı. Havaalanıyla ilgili açıklama yapan Kastanmorju Valisi Erdoğan Bektaş, "Şimdilik haftada dört uçakla karşılıklı olarak İstanbul’a uçacağız. Çok kısa bir süre içerisinde de bu uçuşların çoğalmasını bekliyoruz” dedi.



Yeterli yolcu potansiyeli bulunmadığı gerekçesiyle 1959’dan beri atıl durumda kalan, 110 milyon liralık ek yatırımla uçuşa hazır hale getirilen havaalanı, İstanbul’dan kalkan THY’ye ait tarifeli uçağın piste inmesiyle hizmet vermeye başladı.



Resmi Açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından 19 Temmuz’da yapılacak Kastamonu Havaalanı’na haftada 4 gün karşılıklı olmak üzere pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri uçuş gerçekleştirilecek.Uçağın inişinin ardından havaalanında toplanan kalabalık büyük coşku yaşadı. Uçaktan inen yolculara Kastamonu halk oyunları ekibi gösteri düzenledi.


Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için  Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından hazırlanan proje kapsamında 110 milyon lira yatırım yapıldı. Düzenlenen açılışa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve işadamı Remzi Gür de katıldı.


Vali Bektaş: Tarihi bir an

Açılışın ardından açıklama yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Kastamonu için tarihi bir anı paylaşıyoruz” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, Türk Hava Yolları’nın geniş ağına 237’nci nokta olarak Kastamonu’yu eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Konuşmaların ardında THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu Vali Bektaş’a uçak maketi hediye etti. Yapımı 1959’da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle faaliyete geçirilemeyen atıl durumdaki havaalanı uzun bir süre araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için kullanıldı. Havalaanında 2 bin 800 metre uzunluğunda bir pist bulunuyor.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön