27 / 04 / 2024

Kastamonu İğdir'e 12 derslikli okul geliyor!

Kastamonu İğdir'e 12 derslikli okul geliyor!

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarını tamamlayarak tatile girdi. İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle 20 gün boyunca çalışmalarını sürdüren il Genel Meclisi Kasım ayı çalışmalarını tamamlayarak tatile girdi.



Meclisin son oturumuna katılan A İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu İğdir'e yapılması planlanan 12 derslikli okul hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. 12 derslikli okul hakkında hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının onaylanmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, yeni yapılacak olan okulun Kastamonu coğrafyasına yakışır bir proje olduğunu söyledi. 

Projeyi bakanlığın onayladığını belirten Bahçacıoğlu: "İğdir köy statüsünde olduğu için imar planları konusunda değişiklik yapılması gerekiyordu. Bu noktada imar planlarının onaylanması ile okulun yapımına süratle başlanacak. 

En geç aralık ayı içerisinde okulun yapım ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. 

Yeni yapılacak olan okulumuz 12 derslik olarak görülse de 16 derslik kapasitesine sahip olacak. Yaklaşık maliyetleri çıkarıldı. Tahmini 2 milyon TCye mal olacak" diye konuştu. 

Köy yerleşik alan tespit çalışması ile ilgili Araç Şiringüney Köüy, Yukarı Çobanözü Köyü, Aksu Köyü. 

Balçıkhisar Köyü ve Kayaboğazı Köyü için İl Özel İdaresi'nin teklifi ile hazırlanan Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Çalışmalarını tamamlayan İl Genel Meclisi 4 Ocak 2016 tarihine kadar tatile girdi.


Kastamonu Sözcü Gazetesi


Geri Dön