26 / 04 / 2024

Kastamonu Katlı Otopark projesi hizmete açıldı!

Kastamonu Katlı Otopark projesi hizmete açıldı!

Kastamonu Belediyesi tarafından trafikteki yoğunluğun azaltılması için başlatılan otopark projelerinin ilki olan 420 araçlık Katlı Otopark projesi vatandaşların hizmetine sunuldu. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, projelerlerimizle Kastamonumuzu her alanda ileri taşımayı hedefliyoruz dedi.



Kastamonu’da ana cadde üzerinde park sorununun çözüme kavuşturulması ve trafikteki yoğunluğun azaltılması adına başlatılan otopark projelerinin ilki olan 420 araçlık belediye önü katlı otopark projesi vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu Belediyesi ilk etapta Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında parkomat uygulaması kaldırılarak park yasağı getirildi. Cevizli Park ve Çengeller köprüsü arasında her iki yönde uygulamaya geçirilen park yasağıyla trafiğin en yoğun olduğu saatlerde dahi sıkışıklık görülmedi.




Yapılan otoparkların ana yol üzerindeki park sorunun çözmek için atılan bir adım olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Vatandaşlarımızın talepleri ve şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen projelerle Kastamonumuzu her alanda ileri taşımayı hedefliyoruz. Cevizli Park ve Cumhuriyet Meydanı arasında her iki yönlü yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu otopark projelerimizi hayata geçirerek etap etap çözeceğiz. Şehir Parkı otoparkımız ve Cumhuriyet Meydanı yeraltı otoparkımızın tamamlanmasıyla birlikte ana yol üzeri parklanmaları tamamen kaldıracağız. Böylelikle ana yol üzerinde bir kilometrelik alanda oluşan trafik yoğunluğunu da çözmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.



Anayurt


Geri Dön