28 / 03 / 2024

Kastamonu Merkez TOKİ emekli başvuru ücreti!

Kastamonu Merkez TOKİ emekli başvuru ücreti!

Kastamonu Merkez TOKİ emekli başvuru ücreti kapsamında 500 TL isteniyor. Toplamda 200 adet konutun emekli kategorisinde satışa sunulduğu projede fiyatlar henüz netleşmedi.



TOKİ Kastamonu Merkez Konutları 2 oda 1 salon olarak dizayn edildi. Kura çekimi 26 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek olan projede taksitler teslimden sonra ödenecek. 


Kastamonu Merkez  TOKİ  emekli başvuru ücreti 500 lira olarak belirtiliyor. Projede başvuru işlemleri T. Halk Bankası A.Ş.’nin Kastomonu ilinde bulunan yetkili şubeleri tarafından yürütülecek. 


200 tane dairenin emekliler için satıldığı TOKİ Kastamonu Merkez'de fiyatlar proje ihalesi yapıldıktan sonra belli olacak. Projede başvurular 14 Mart ile 31 Mart 2016 tarihleri arasında kabul edilecek. 


TOKİ Kastamonu Merkez Evleri ödeme koşulları arasında yüzde 12 peşinatta kalan bedel için 180 ay vade, yüzde 20 peşinatta ise kalan bedel için 240 ay vade imkanı yer alıyor. 


Satış duyurusu için tıklayın





Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, emeklilerin büyük heyecanla bekledikleri TOKİ Konutları başvurularının 14 Mart'ta başlayacağını açıkladı.


“Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında ilk aşamada inşa edilecek 200 konut için 31 Mart'ta kadar ön talepler alınacak.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan'ın açıklamasının ardından değerlendirmede bulunan Vali Şehmus Günaydın, TOKİ Konutlarından çalışmaların hız kazandığını belirterek, ilk aşamada il merkezinde 200 ve Taşköprü'de de 250 konutun inşa edileceği ifade etti. Vali Günaydın, konut projesinde kuralarında 26 Nisan'da çekileceğini açıkladı.

TOKİ Konutlarının Kastamonu için önemli bir proje olduğuna değinen Vali Günaydın, projenin ilk etabında inşa edilecek 200 adet konut için 14-31 Mart tarihleri arasında başvuruları almaya başlayacaklarını kaydetti.

Vali Günaydın, “Başvuru aşamasında sadece Halkbank'a belirlenen ücret olan 500 TL para yatırılacaktır ve onun haricinde hiçbir derneğe, vakfa ücret yatırılmayacaktır. Konutlara başvurmak için vatandaşlarımızın başvuru şartlarını sonradan mağduriyet yaşamamaları için çok iyi bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Başvurular alındıktan sonra 26 Nisan'da konutların hak sahiplerine dağıtımı için kura çekimi yapılacak. Kura çekiminde ismi çıkmayan vatandaşlarımızın paraları iade edilecek. Konutların yapılacağı alanlar aşağı yukarı belli ancak tam netleşmeden, farklı algılara da yol açmamak için açıklamıyoruz. Bizim önerdiğimiz yerler var. Değerlendireceğiz. TOKİ, bu sene itibariyle inşaat çalışmalarına başlayacak. Öncelik olarak 200 konut ile başlayan emeklilerimiz için konut edindirme projesi peyderpey artarak devam edecek. Sayı 200 ile sınırlı kalmayacak” dedi.

“Emeklilere İkinci Bahar” adlı konut edindirme projesinin başvuru şartları hakkında da bilgi veren Vali Günaydın, “Projeye başvuru yapacak vatandaşlarımızın, Kastamonu'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması gerekiyor. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, kendisine eşine ve çocuklarının üzerine herhangi bir ev bulunmaması, aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 TL olması gerekiyor” diye konuştu.

Ayrıca Vali Günaydın, önceki gün TOKİ Konutlarından çıkan yangın mahallinde incelemelerde bulunarak ailelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ailelerin bütün mağduriyetlerinin giderileceğini ve yangında zarar gören dairelerin eski haline getirileceğini ifade eden Vali Günaydın, bunun için çalışmalara zaman kaybetmeden hemen başladıklarını ve kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Yeni Şafak



Geri Dön