18 / 04 / 2024

Kastamonu'da, 3 çocuk annesi kendi evini inşaa yapıyor!

Kastamonu'da, 3 çocuk annesi kendi evini inşaa yapıyor!

Kastamonu'da geçen yıl evi yanan 3 çocuk annesi, baba mesleği inşaatcılığa dönerek kendi evini yapıyor



Kastamonu'da geçen yıl evi yanan 3 çocuk annesi Gülen Mazlum, baba mesleği inşaatcılığa dönerek kendi evini yapıyor.
Kastamonu'da Cebrail mahallesindeki 3 katlı evleri geçen yıl çıkan yangında tamamen yanan Gülen Mazlum, 3 çocuğuyla birlikte yakınlarının yanına yerleşti.
 Bir süre sonra kendi evini yapma kararı alan Mazlum, biriktirdiği para ve yakınlarından aldığı destekle evin yapımı için demir, çimento, tuğla ve tahta aldı. Usta parasının çok tutması nedeniyle evin yapımını bir şirkete veremeyen Mazlum evini kendi yapma kararı aldı.
 Küçükken inşaat işçisi babasının yanında işçilik öğrenen Mazlum yaklaşık 10 ay önce başladığı evin birinci katını tamamlamak üzere.
Mazlum, azmin elinden hiç bir şeyin kurtulmayacağını belirterek, “Ev yandı ama biz yanmadık yıkılmadık aynı hızla devam edeceğim hayata” dedi.
 İnşaat işinin baba mesleğini olduğunu, onun cesaretiyle yanan evlerinin bahçesinde inşaata başladığını söyleyen Mazlum, 3 odalı kalacakları evi  tamamladıktan sonra evin alt katını da kafe açacaklarını ifade etti.
 Kadın olarak yaptığı işin tek zorluğunun ağır malzemeleri taşıyamamak olduğunu anlatan Mazlum, şunları kaydetti:
 “Eve gittiğimde çocuklarla ilgileniyorum. Buraya geldiğimde de inşaat malzemelerini taşımakta zorlanıyorum. O yüzden eşim ağır işleri yapıyor, kendim ise ustalığını yapıyorum. Yoksa insanın yapacağım dedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bayan olmanın tek sıkıntısı budur. Bir de benim tek avantajım var. Giyinmek, süslenmek gibi bir zaruriyet hissetmiyorum.”
 8 Mart Kadınlar Günü'nde yılın girişimci kadını olarak kendine plaket verildiğini söyleyen Mazlum, “Devlet büyüklerinden malzeme isteyebilirim sadece. Ben kimseye kalkıp şunu yapın diyemem. Çünkü o beni aşar, ayıp olur. Elim ayağım tutuyor, yapabildiğim kadarını yapıyorum” diye konuştu.
 Mazlum, yangın sırasında ölmekten kurtulan köpeklerinin de inşaatta bekçilik yaptığını söyledi.

A.A.

Geri Dön