20 / 04 / 2024

Kastamonu'da 300 kişilik konferans salonunun temeli atıldı

Kastamonu'da 300 kişilik konferans salonunun temeli atıldı

Kastamonu´nun Taşköprü ilçesinde müftülük tarafından yaptırılacak Konferans Salonu´nun temeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından atıldı



Törene Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu´nun yanı sıra Kastamonu Valisi Mustafa Kara, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu İl Müftüsü Fuat Altıntaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur´an kurslarının sadece Kur´an-ı Kerim okunan yerler olmadığını belirten Bardakoğlu, şunları söyledi: "Kur´an kursları dinimizin aydınlık bilgisinin, Allah, Kuran ve birlik beraberlik sevgisinin insana verildiği yerlerdir. Kur´an kurslarının etrafının duvarlarla çevrili olduğuna bakmayın.

Kur´an kursları şeffaf kurslardır. Bugün temelini attığımız binada da olduğu gibi, kurum olarak yapılarımızın mimari dokusunu da gözetip ecdadımızdan devraldığımız mimari kültürü de yaşatmaya çalışıyoruz."

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da belediye olarak temeli atılan Kur´an Kursu ve Konferans Salonu´nun arsasını tahsis etmekten büyük mutluluk duyduğunu, buranın, Taşköprü´nün ilim hayatına yön verecek isimlerin yetişeceği önemli bir eser olacağını söyledi.

Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı da Taşköprü´nün 1211 yılından bu yana Türk yurdu olduğunu belirterek, temeli atılan binanın Taşköprü´de büyük bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Kuran Kursu ve Konferans Salonu´nun temeli, dua okunarak ve kurban kesilerek, atıldı. Bardakoğlu, cuma namazı için gittiği Kastamonu merkezdeki tarihi Nasrullah Camisi´nde de  namaz öncesi vaaz verdi.
AA

Geri Dön