29 / 03 / 2024

Kastamonu'da Eko Kent için geri sayım başladı!

Kastamonu'da Eko Kent için geri sayım başladı!

Kastamonu Cide Çalışma Gurubu, Türkiye’de bir ilk olacak “EKO KENT” çalışmasının ilk resmi adımını atarak 04 Ocak Cumartesi günü Cide Soğuksu Derneği’nin ev sahipliğinde kahvaltıda buluştu...




Kastamonu Cide Çalışma Gurubu, Türkiye’de bir ilk olacak “EKO KENT” çalışmasının ilk resmi adımını atarak 04 Ocak Cumartesi günü Cide Soğuksu Derneği’nin ev sahipliğinde kahvaltıda buluştu. Toplantıda Kastamonu Cide Çalışma Gurubu, 21 üyeyle vakıf kurucularını belirleyerek çalışmaya resmiyet kazandırdı.

Önümüzdeki bir ay içinde tüm resmi prosedürleri tamamlanacak olan vakıf için katılımcılar geniş çaplı görüş alışverişinde bulundu.


Toplantıda konuşan Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir;  “Cide’de bir şey yapılacaksa, Kastamonulu ve Cideli işadamlarımız bu çalışmanın dışında kalmamalı. Kendi insanımız Cide’de yapılacak her iş için yeterli potansiyele sahiptir” diyerek yapılan projelerden hemşehrilerinin faydalanmasını arzuladığını bir kez daha yinelemiş oldu. 

Nejdet Demir;  “Bu çalışmayı iki yıldır belediye olarak  Cide’de yürütmekteyiz.  Eko Kentin alt yapısında olmazsa olmazlardan olan arıtma tesisini tamamladık. Belediye olarak, Cide’yi Tarihi Kentler Birliği üyesi yaptık. Sakin Şehir Projesinin alt yapısını tamamladık. Kriterlerimizin %70’i uyumlu hale getirildi ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmanın  daha hızlı yürümesi için işadamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız bir araya gelerek vakıf kurup bir takım ticari ve sosyal projeleri hayata geçirmek üzere çalışma başlattılar.   


Çalışmalarında yatırımcılarımızı belediye ve yerel yönetim olarak elbette destekleyeceğiz. İyi ve toplum için faydalı bir çalışma olmasını canı gönülden diliyorum. Bu tarihi fırsatı layıkıyla değerlendireceklerini umuyorum.” dedi. 


Toplantıda konuşan Cide Çalışma Gurubu Başkanı Mihri Cihan Tuzcuoğlu; “Eko Kent projesi Cide’de hayata geçmeye başladığında Kastamonu’da çok şey değişecek.” Dedi. 


Tuzcuoğlu, “  Vakfımız bu gün kurucu üyelerini belirledi. Kastamonu Cide Çalışma Gurubu olarak hedefe yönelik doğru ve iyi olan her şeyi kendimize örnek alarak yola çıktık ve hep böyle devam edeceğiz.  “Eko Kent” çalışması Türkiye’de ilk kez uygulanacak ve çok geniş kapsamlı bir çalışmadır. Bu yüzden de kolay olmayacaktır.  Ancak, Kastamonu ve Kastamonulular zor işleri başarmada tarih boyunca örnek olmuştur. Potansiyel olarak da Kastamonuluların bu projeyi sahiplenerek  başarıya ulaştıracaklarından hiçbir kuşkum yoktur.  Kastamonu Cide Çalışma Gurubu bu işin lokamotifi olmaya devam edecektir. Memleketimize olan vefa borcumuzu ancak bu tür toplumsal ve kalkınmaya öncelik veren çalışmalarla ödeyebiliriz.  “Eko Kent” projesi  içinpilot bölge seçilen Cide’de, projenin gerçekleşmesiyle birlikte Kastamonu, dünyanın sayılı ülkelerinde uygulanabilen bir çalışmaya imza atmış olacaktır.   Bu sebeple hemşehrilerimizin  el birliği yaparak  vakıf çatısı altında toplanmasının, projemiz için ne kadar önemli ve değerli olduğunu ziyaretlerimizde anlatacağız. Bu gün attığımız bu adımla  Kastamonulu tüm işadamlarımıza gönül rahatlığıyla çalışmalarımızdan ve proje detaylarından bahsedebiliriz. Çünkü, toplantıların bittiği, çalışmaların hayat bulmaya başladığı bir noktadayız. Bundan sonra vakıf çatısı altında çalışmalarımıza yön vereceğiz ve projeler için  tüm Kastamonulu işadamlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi ve yerel yönetimlerimizi  ziyaret edeceğiz.”Dedi.


Kastamonu Postası


Geri Dön