24 / 04 / 2024

Kastamonu'da heyelan 30 köy yolunu ulaşıma kapattı!

Kastamonu'da heyelan 30 köy yolunu ulaşıma kapattı!

Kastamonu'nun Cide ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası 30 köyün ilçeyle ulaşımı kesildi. Ovacık köyü Efendiş Kayası mevkisinde meydana gelen heyelanda yaklaşık 30 köyün ilçeyle ulaşımını sağlayan grup yolunda heyelan yaşandı.



Olay sonrası bölgeye giden İl Encümen Üyesi Mevlüt Ersin, kapanan grup yolunda incelemelerde bulundu. Aynı yerde ikinci heyelan olayının yaşandığına dikkat çeken Mevlüt Ersin yaptığı açıklamada, 'Yaşanan heyelan bölgede yaklaşık 30 köyümüzün ulaşımını etkilemektedir. Yaşanan ağır kış şartlarından sonra hızlı eriyen karlardan sonra birçok bölgemizde toprak kaymaları yaşanıyor. Burada yaşanan heyelan yaklaşık yolun 200 metresini kapsıyor, maalesef ilçemizde bu yolu açacak kaymakamlığımıza ait araç ve personelimiz yetersizdir' dedi.


Yaşanan heyelan sonrası yolun açılması için gerekli mercileri bilgilendirdikleri ifade eden Ersin, taşımalı eğitimle onlarca öğrencinin bu yolu eğitim görmek için kullandığını belirtti. Yaşanan heyelan sonrası grup yolunu kendi imkanlarıyla açmaya çalışan vatandaşlar, kalıcı çözüm için yetkililerden yardım istediler.


Sabah


Geri Dön