25 / 04 / 2024

Kastamonu'da icradan 2.2 milyon TL'ye satılık peynir fabrikası!

Kastamonu'da icradan 2.2 milyon TL'ye satılık peynir fabrikası!

Kastamonu 1. İcra Dairesi; Kastamonu İli ,Merkez İlçesi, Gömeç Köyü, Dereağzı Mevkii'nde yer alan tarla ve üzerindeki peynir fabrikasını 2 milyon 245 bin 598,30 TL'den satışa sundu.




Kastamonu 1. İcra Dairesi; Kastamonu İli ,Merkez İlçesi, Gömeç Köyü, Dereağzı Mevkii'nde yer alan tarla ve üzerindeki peynir fabrikasını satışa sundu. İhaleye konu fabrikanın toplam alanı 10.770,09 metrekare. 


Fabrikanın toplam bedeli ise 2 milyon 245 bin 598,30 TL. İhalesi; 9 Ekim 2014 günü saat 14.30 ile 14.40 arasında yapılacak. 15-20 sene önce inşa edilen fabrika; iki katlı betonarme idari bina ,tek katlı yarı betonarme çatısı çelik konstrüksiyon peynir fabrikası ,tek katlı betonerme depo,tek katlı tuğladan örülme kargir atık deposu,tek katlı tuğladan yapılma kargir kazan dairesi ve tek katlı kargir güvenlik binasından meydana geliyor. 



İHALE İLANI:



GM.SATIŞ 

130 ADA 6 PARSEL GÖMEÇ KÖYÜ 1.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2014/4754


T.C. KASTAMONU 1. İCRA DAİRESİ


2014/4754 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: Kastamonu İli ,Merkez İlçesi, Gömeç Köyü, Dereağzı Mevkii ,130 Ada,6 Parseldeki 10.770,09 m2 'lik tarla üzerine 15-20 sene önce inşa edilen iki katlı betonarme idari bina ,tek katlı yarı betonarme çatısı çelik konstrüksiyon peynir fabrikası ,tek katlı betonerme depo,tek katlı tuğladan örülme kargir atık deposu,tek katlı tuğladan yapılma kargir kazan dairesi ve tek katlı kargir güvenlik binasından teşekkül etmektedir Aynı zamanda parselin etrafı 1,5 m yüksekliğinde beton bahçe duvar ile çevrili ,yapıların dışındaki alanlarda bahçe düzenlemesi yapılarak giriş çıkış yollar ile yapılar arasındaki kısımlar parke taşı ile döşeli,toprak zeminlerin üzerinde çok sayıda düzenli şekilde dikilmiş çeşitli meyve ağaçları,fabrika içerisinde peynir imalatında kullanılan çok sayıda makina teçhizatı bulunmaktadır.Söz konusu parsel Kastamonu-Taşköprü karayolu üzerinde şehir merkezine 7 km uzaklıkta Gömeç Köyü sınırları içerisindedir.Satışa konu parsel üzerinde bulunan yapıların özellikleri şu şekildedir;


A. İdari Binası:


Ofîs,büro,yemekhane,yatakhaneler,mescit,ıslak zeminler(wc'ler),mutfak, toplantı salonu,soyunma odaları,laboratuvar ve hollerden oluşan toplam alanı 233,80m2 x2 =467,60 m2 olan betonarme iki katlı bir binadır.İdari binanın dış cephesi seramik kaplı,içeride bulunan mahallerin zemini seramik kaplı,ıslak zeminlerde zemin ve duvarlar seramik kaplı,içerdeki diğer mahallerin duvarları plastik boyalı,binanın çatısı kiremit kaplı,pencereler PVC doğrama,ıslak zeminlere ait kapılar PVC doğrama ,diğer iç kapılar ahşap doğrama ,binanın giriş kapısı alüminyum camekan kapı ve merkezi sistem olmak üzere kömürle ısınma sağlanmaktadır.


B. İmalat Fabrikası :


Beyaz peynir,lor peynir ve kaşar imalat yerleri,soğuk hava depoları,çiğ süt alım bölümü,paketleme bölümü,vakum odası vb. peynir imalatı için gerekli mahallerden oluşan toplam alanı 1.493,35 m2 olan yarı betonarme çatısı çelik konstrüksiyon tek katlı bir binadır. Tavan tahliyesi PVC panel doğrama ile kaplı ,dış cephe duvarları seramik kaplı,fabrika giriş bölümü PVC camekan doğrama ile kaplı ,içteki tüm mahallerin duvar ve zeminleri seramik kaplı ve fabrikanın çatısı atermit levha ve saç ile kaplıdır.


C. Depo :


Üç bölüme ayrılmış olup içerisinde karton koli ,kase,PVC naylon PA-PE naylon vb.Ambalajlar depolanmaktadır.İç ve dış cepheler sıvalı.dış cephesi boyalı,pencereler ve kapılar demir doğrama .zemin karo mozaik döşeli ve depoların çatısı kiremit kaplıdır.Deponun toplam alanı 576,64 m2 olup tek katlı betonarme bir yapıdır.


D. Atık Deposu : Ambalaj ,kimyasal,tehlikeli ve hurda atıkları olmak üzere dört çeşit depolandığı,çatısı kiremit


(İİKm.126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.kaplı,kapıları tel örgülü,tuğladan örülme toplam alanı 37,00 m2olan tek katlı kargir bir yapıdır.


E. Kazan Dairesi: Merkezi sistemde kullanılan kazanların bulunduğu,çatısı atermit levhalar ile kaplı,iç ve dış cepheler sıvalı ve boyalı,zemini mozaik kaplı,giriş kapısı saç kepenk sistem ,tuğladan örülme toplam alanı 90,96 m2olan tek katlı kargir bir yapıdır.


F. Güvenlik Binası : Tuğladan örülme ,dışı taş kaplı, çatısı şıngıl kaplı,kapı ve pencereleri PVC doğrama tavan tahliyesi laminant parke kaplı ,toplam alanı 19,53 m2 olan tek katlı kargir bir yapıdır.


G. Parselin Değeri: Söz konusu parsel üzerinde bulunan taşınmazlar elektirği ,suyu olan ve yukarıdaki özelliklerinden dolayı 2014 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mimarlık ve MühendislikHizmet Bedellerinin Hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre idari bina depo 3.sınıf A grubu ,fabrika 4.sınıf A grubu ,atık deposu,kazan dairesi ve güvenlik binası 2.sınıf B grubu yapı sınıfına girmektedir.


Yapıların 20 senelik yaşları ve fiziki görünümleri dikkate alınarak %30 yıpranma payı düşülmesine,merkeze yakın olması .ulaşımın kolay olabilmesi,mevcut çevre düzenlemesi ve parsel ile fabrikanın büyüklüğü dikkate alınarak emsallerine göre %10 kıymetli olacağı,günün ekonomik koşulları ve mevcut çevrede yapılan piyasa alım-satımları dikkate alınarak tarla birim m2'si 50,00 TL olacağı kanaatine varılmıştır.Özellikleri yukarda beliritilen idari bina,fabrika,depo,atık deposu,kazan dairesi ve güvenlik binasının alanları ,konumları ,yapıların inşa tarzı,yaşı ve evsafı ,halihazır durumu ,semt ve mevkii.ulaşımı ,emsal alım-satım ve değere etki edebilecek tüm faktörler ile günün ekonomik koşulları göz önüne alınarak tarla dahil olmak üzere değerinin 1.875.543,30 TL olduğu kabul edilmiştir.


Söz konusu taşınmazın bahçesinde bulunan 55 adet meyve ağaçlarının (elma,armut,ceviz,erik,kiraz) toplam değeri ise 7.055,00 TL'dir.


Söz konusuparsel üzerinde bulunan makina teçhizatlarının değerleri toplam 363,000 TL'dir.( Makina ve teçhizatlar ayrıntılı olarak bilirkişi raporunda mevcuttur.)


Yapılan incelemeler sonucu taşınmaz üzerinde bulunan yapılar,ağaçlar,makina teçhizatları ve tarla dahil toplam muhammen bedelin 2.245.598,30TL olduğu tespit edilmiştir.Taşınmaz 1.dereceden Akbank T.A.Ş., 2.dereceden Öz Emeksizoğlu Unlu Mamülleri Gıda Zahire Tarımsal Faaliyetler Ve Nakliye Sanayi Tic Ltd Ştilehine ipoteklidir.


Adresi: Kastamonu ,Merkez Gömeç Köyü ,Dereağzı Mevkii 130 Ada,6 Parseldeki taşınmaz


Yüzölçümü: 10.770,09 m2


Arsa Payı: TAM


İmar Durumu: Kastamonu Merkez Gömeç Köyü 130 Ada,6 Parselmücavir alan sınırları içinde,Belediye sınırları dışında kalmaktadır.İmar Planı yoktur. O.S.B sınırları içinde yer almamaktadır.


Kıymeti: 2.245.598,30 TL


KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydındadır.


1. Satış Günü: 09/10/2014 günü 14:30 - 14:40 arası


(İİK m. 126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.2. Satış Günü: 03/11/2014 günü 14:30 - 14:40 arası


Satış Yeri: KASTAMONU ADLİYESİ MEZAT SALONU


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satış ilanı ilgililere tebliğe çıkartılmış olup,tebligatın yapılamaması halinde iş bu ilanın İİK. 127 mad. Gereğince tebligat yerine kaim olacağı.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/4754 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.27/08/2014


Berna DELİBALTA


İcra Müdür Yardımcısı


151576


(İİKm.126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön