25 / 04 / 2024

Kastamonu'da inşaat sektörü büyüyor!

Kastamonu'da inşaat sektörü büyüyor!

Her geçen yıl nüfus olarak artış gösteren Kastamonu'da inşaat sektörünün gösterdiği büyüme oranları ise herkesi şaşırtıyor. Şimdilerde inşaatların en yoğun olduğu bölge ise Tosya Yolu civarı olarak görülüyor.



Her geçen yıl nüfus olarak artış gösteren Kastamonu'da inşaat sektörünün gösterdiği büyüme oranları ise herkesi şaşırtıyor. Kimilerinin aklına 'İnsanlar hu kadar inşaat yokken nerede yaşıyordu?" sorusu gelirken, kimileri ise bu büyümeden oldukça memnun kalıyor. Coğrafya olarak ise bir boğaz içine kurulu olan Kastamonu, bu büyümeyle beraber boğazdan çıkıyor. Şimdilerde ise inşaatların en yoğun olduğu bölge Tosya Yolu civarı olarak görülüyor. Şu an yapımına devam edilen onlarca inşaat, akıllara 'Doğukent mi geliyor?' sorusunu getiriyor. Doğu Çevre Yolu'nun da bu kısımdan geçmesinin avantajlı olduğu biliniyor. Edinilen bilgiye göre alışveriş merkezlerinden birkaç firmanın önümüzdeki günlerde Tosya Yolu civarında hizmete başlayacağı öğrenildi. 


KÖYLÜ MEMNUN 

Yaklaşık on yıl önce komple arazi olan Tosya Yolu civarına yapılan inşaatlar, civar köyleri ise oldukça sevindiriyor. Bir taraftan arazilerini oldukça değerli bir fiyatta satma şansı yakalayan köylüler, bir taraftan da şehir yerleşkesinin köylerine yaklaşmasından memnun kalıyor. Doğu Çevre Yolu'nun ise Tosya Yolu'ndtan geçmiş olması ise şehrin çehresine oldukça renk katıyor.

 

Kastamonu Gündem


Geri Dön