25 / 04 / 2024

Kastamonu'da kontrolsüz hafriyat dökümüne izin yok!

Kastamonu'da kontrolsüz hafriyat dökümüne izin yok!

Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’yle ilgili yetkililer toplandı. Toplantıda, kontrolsüz hafriyat dökümüne izin verilmeyeceği açıklandı.



Kastamonu Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde Belediye Meclisi’nde onaylanan ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’yle ilgili hafriyat firmaları yetkilileriyle toplantı gerçekleştirildi.


Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gelişi güzel kontrolsüz hafriyat dökümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babaş, kontrolsüz hafriyat dökümüne kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu, vatandaşlarla birlikte bu şehri daha yaşanabilir ve konforlu hale getirebilmek ve halkın en iyi hizmeti sunabilmek için uygulamaya geçen birçok projelerinin olduğunu vurguladı.


Sevgilioğlu, “Kastamonu için Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın talimatları doğrultusunda ekiplerimizle birlikte çok hassas bir çalışma yürütüyoruz. Bu doğrultuda tabiat harikası olan kentimizin gelişi güzel hafriyat atıklarıyla kirletilmesini kesinlikle istemiyoruz. Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları kontrolü bu doğrultuda bizim için çok önemli. Amacımız sizlerle yapacağımız istişarelerle uygulamayı en doğru şekilde gerçekleştirmek ve kaçak dökümleri engellemektir. Böylelikle çevre kirliliğinin önüne hızla geçilecektir. Sizlerin de bu konuya hassasiyetle yaklaşacağınızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.




Milliyet


Geri Dön