29 / 03 / 2024

Kastamonu'da Köy Evleri, Ekoturizme Kazandırılıyor!

Kastamonu'da Köy Evleri, Ekoturizme Kazandırılıyor!

Kastamonu’nun Küre ilçesine bağlı Ersizlerdere köyünde bulunan köy evleri, eko turizme kazandırılmaya devam ediyor.



Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, beş yıl içerisinde yaptıkları projeler kapsamında Ersizlerdere Köyünde bulunan köy evlerinin ekoturizme kazandırılmaya devam ettiğini söyledi.


Çağır, beş yılda Ersizlerdere Ekoturizm Doğal Yaşam Merkezi, Karavanköy, Hanbarköy, Aşçı Mehmet Konağı, Eko Yaşam Merkezi projesi olmak üzere birçok projeyi bölgede hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bu vatan için canlarını vermiş atalarımızın Ersizlerderelilerin torunları olarak, sesimizi dünyaya duyurabilmek, yeni neslin akılcı hareket ettiğini, boş durmadığını ve ileri görüşlü davranarak ses getirecek prestij kazandıracak, projeleri insanlığın hizmetine sunmak için mücadelemize devam ediyoruz. Çünkü büyük hedeflerimiz olmazsa kontrol hep başkasının elinde olacaktır. Yılmadan usanmadan sadece masa başında oturarak sorunlara çözüm bulmak için değil, gerektiğinde sahada risk alarak emek verip çalışarak sonuç almaya gayret gösteriyoruz” dedi.


 Bu kapsamda hazırladıkları birçok projeyle köy evlerini restore ettirerek eko turizme kazandırılmasına vesile olduklarını söyleyen Çağır, “Ersizlerdere’ye gelen ziyaretçilerimizi ağırlayabileceğimiz köy evlerimizi bir bir onarıp ayağa kaldırıyoruz. Bu konuda tüm gayretimizle memleketimize bir tuğla üstüne diğer tuğlayı koymanın derdindeyiz. Öncü olanlar ve örnek olanlar açtığı yolda iz bırakanlardır. Bizi kendimize villalar yapmak için değil, yöre insanımıza istihdam olabilecek, örnek teşkil edecek projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

2016 yılı içerisinde Ersizlerdere Kanyonu Yürüyüş Güzergahında işaretlendirme çalışmalarının da tamamlanacağını ifade eden Çağır, şöyle konuştu: “Bizde bu gayreti gören yöre insanı en kısa sürede kendileri de etkilenir ve kendi evlerini tamir edip turizme kazandırırlar temennisinde bulunuyorum. Bizim atalarımız cephelerde şehit düştü. Büyük sermayeli büyük işleri bugün için yapamasak ta umudumuzu yitirip köşemize çekilip oturmuyoruz. Bölgemizde yapılan her çalışmaya da destek oluyor katkı sağlıyoruz. Elimizdeki olanakları en etkin şekilde değerlendirerek geleceğe ışık tutabilecek çalışmaları ve projeleri hayata geçirebilmek için gece gündüz çalışıyoruz”dedi.


Kastamonu Postası


Geri Dön