20 / 04 / 2024

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

 Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”



Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, son yıllarda kenttin ulaşım altyapısındaki projelere değinerek, “Ulaşım artık zor değil. Havaalanı var, Kastamonu-Karabük-Sinop yolları bitmek üzere ve profesyonel anlamında bir liman çalışmamız sürüyor. Dolayısıyla, Kastamonu’da bu anlamda bir sorun kalmamış olacak. Son dönemlerde, kente aldığımız yatırımlar da bunu gösteriyor, yatırımlar hız kazanmaya başladı” dedi.

Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Başkanı H.Selami Çelebioğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet, geçtiğimiz gün, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya gitti.  20 Ocak 2013’te Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Genel Kurul ile yeniden Genel Başkan seçilen Selami Çelebioğlu ile yönetim kurulu yeni üyelerinin, kentteki ilk programı Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etmek oldu.

İstanbul’dan ziyaret eden Kas-Kon heyetine ‘sizin cennetiniz burası’ diyerek konuşmasını sürdüren Vali Erdoğan Bektaş, “Kastamonu’daki rahatı, İstanbul’da bulamayacaksınız. Rahat edeceğiniz yer, Sizin cennetiniz burasıdır. Bölgemize, fabrikalar, işletmeler gelmeye başladı” dedi.

Valilik olarak, 2012’de Kas-Kon ile birlikte turizm potansiyeli tanıtmak için ülkemiz ve Ortadoğu pazarlarında yürüttükleri faaliyetlere değinen Vali Erdoğan Bektaş, başarıyla gerçekleşen bu projelere yenilerinin ekleneceğini söyledi.

Kas-Kon Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, son 2 yıldır yaptıkları çalışmalara değinerek, “Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, daha iyi ne yapabiliriz ve neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Kastamonu Valiliği’mizin koordinasyonunda, geçtiğimiz yıl, başarılı projeleri hayata geçirdik. Bu yıl da, yeni projelere imza atmaya hazırız” diye konuştu.

Kastamonu Festivalinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tiftik de, Vali Erdoğan Bektaş’a, festival çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Kastamonu protokolüne ziyaret gerçekleşti

 

Vali Erdoğan Bektaş görüşmesinin ardından, Vali Yardımcısı Atila Kantay, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Öztosun'a birer ziyaret gerçekleşti.

Aynı zamanda İnebolu Federasyonu Başkanı olan Selami Çelebioğlu ve KAS-KON Yönetimin de bulunan İnebolu Federasyonu yöneticileri, İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ı ziyaret ederek, ilçede çeşitli temaslarda bulundular.  

Yapılan ziyaret sırasında, Kastamonu’nun, turizm, tarım-hayvancılık gibi alanlardaki potansiyeli ile son dönemlerde iş dünyasının yatırım için kente olan ilgisi gibi konular değerlendirildi.



Geri Dön