23 / 04 / 2024

Kastamonu'ya TOKİ müjdesi!

Kastamonu'ya TOKİ müjdesi!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, dün emekliler ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak adına hazırlayacakları proje hakkında bilgi vermek için Kastamonu'ya geldi.



Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, dün emekliler ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak adına hazırlayacakları proje hakkında bilgi vermek için Kastamonu'ya geldi, ilk olarak Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret eden Ergün Turan, ardından Belediye'ye geçerek kurmaylarıyla birlikte TOKİ'nin Kastamonu'da yapacağı konut projesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Toplantıda uzun bir süredir  TOKİ  için hazırlık yapan Emekliler Derneği yöneticileri de hazır bulundu. Belediye Başkanı Tahsin Babaş'tan konut yapabilecekleri alanlar konusunda bilgi alan TOKİ Başkanı Turan, her türlü talebi karşılayabilecek güçlerinin olduğunu söyledi. 


TOKİ'YE 3 YER ÖNERİSİ 

Belediye konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'da Doğu Çevre Yolu, Esentepe ve Gölköy'de TOKİ için alan belirlediklerini, istenildiğinde bu üç bölgede de konut projelerinin hayata geçirilebileceğini söyledi. Başkan Babaş, "Kastamonu Türkiye'de en çok yaşlı nüfusa sahip iller sıralamasında ikinci sırada bulunuyor. 65 yaş üstü 15 bin civarında vatandaşımız var. Bunlardan yaklaşık 10 binini ise emekli vatandaşlarımız oluşturuyor. Kastamonu Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi emeklilerimizin konut sorununu çözmek istiyoruz. Bu konuda Emekliler Derneği'nin çalışmalarına destek oluyoruz. Bizim yapılması planlanan konutlar için üç ayrı noktada arazi öneriyoruz. Olursa üç ayrı noktaya da konut yapılmasını istiyoruz, ilk önerimiz Doğu Çevre Yolu güzergahı üzerindeki 290 bin metrekarelik bir arazi. Burası hazineye ait. İçme suyu ishale hattı ve doğalgaz terfi hattıda yanından geçiyor. Kanalizasyon konusunda çalışmalarımızı ise tamamlamak üzereyiz. 


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön