29 / 03 / 2024

Kat bahçeleri emsale dahil mi?

Kat bahçeleri emsale dahil mi?

Yeni konut projelerinin hemen hemen hepsinde yer alan kat bahçeleri, rezidans ve yüksek katlı binaların, katlarında yer alan bahçe tipi balkonlara deniyor. Peki, kat bahçeleri emsale dahil mi?



Kat bahçeleri emsale dahil mi?

Kat bahçeleri, rezidans ve yüksek katlı binaların, katlarında yer alan bahçe tipi balkonlara deniyor. Yeni konut projelerinin hemen hemen hepsinde yer alan kat bahçeleri, arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkıyor.


Markalı konut projelerinin neredeyse hepsinde kullanılan kat bahçesi içerisinde minik havuzlar, minyatür ağaçlar ve çeşit çeşit bitki türüne yer veriliyor. 


Hem görkemli bir binada yaşayıp hem de doğa ile iç içe olabilme imkanı sunan kat bahçeleri emsale girer mi?


İlk olarak İstanbul imar yönetmeliği ile gündeme gelen kat bahçeleri, 2014 yılının ilk aylarında yapılan değişiklikler ile tüm Türkiye için geçerli oluyor. 


Emsal hesabında yüzde 25 olarak belirlenen kat bahçeleri sınırı yeni yönetmelikle yaklaşık yüzde 20'ye düşürülüyor. Eskiden ortak alandan ulaşılması şart olan kat bahçelerine artık daireden ulaşılabiliyor. 


Yer aldığı kata veya katlara hizmet veren kat bahçeleri ilgili bağımsız bölümlerin eklentisi olarak tapuda gösteriliyor.


Kat bahçesi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön