19 / 03 / 2024

Kat irtifak tapusu nedir

Kat irtifak tapusu nedir

Siz kat irtifak tapusu almakla arsa üzerinde, arsa payınız oranında malik olmuşsunuz. Dolayısı ile mülkiyet hakkınız var. Kat irtifak tapusu demek bu yerde hissedar olmak demektir



Malın sahibisiniz

Bir inşaatın müteahhidi inşaatı yarım bırakıp kaçtı. Bizler birkaç kişi bu yerde kat irtifak tapulu malikiz. Şimdi elbette yeni müteahhit aranacak. Bu müteahhit bulunduğunda bizim arsa paylarımıza zarar gelir mi Giden müteahhidin bize bu yönde bir zararı dokunur mu H.S.

Siz kat irtifak tapusu almakla arsa üzerinde, arsa payınız oranında malik olmuşsunuz. Dolayısı ile mülkiyet hakkınız var. Kat irtifak tapusu demek bu yerde hissedar olmak demektir. Gerek siz ve gerekse diğer kat irtifakı sahipleri yeni müteahhit gelse de eskisi gitse de artık maliksiniz ve yeni müteahhitle yapılacak sözleşmede dahi söz sahibisiniz. Onun için yeni müteahhitle yapılacak sözleşmeye katılmanız gerekecektir ve yapılacak bu sözleşmenin içeriğine vakıf olacaksınız. Normal şartlarda herhangi bir zarannız söz konusu değil ancak yeni yapılacak sözleşmenin de içeriğini alıcı gözü ile inceleyin derim. Giden konusunda ise zaten gecikmelerden dolayı yeterince zarannız olmuş, bundan sonra başka da olmaz.
Posta/Tamer Heper
  


Geri Dön