16 / 04 / 2024

Kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!

Kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!

Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere toplantı yapması gerekiyor. Yöneticinin malikleri toplantıya davet etmesi gerekiyor. İşte, kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!



Kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. 

 

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor. 


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor. Genel kurul toplantısının yapılabilmesi için ilk olarak yöneticinin malikleri toplantıya çağırması gerekiyor. İşte, kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!


Kat malikleri kuruluna davet mektubu örneği..


............Apartmanı Kat Maliklerine 

Kat malikleri kurulu,aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere .././... günü saat..'da apartman sığınağında olağan (veya olağanüstü) olarak toplanacaktır.


Bu toplantıda yeter sayı sağlanamadığı takdirde,ikinci toplantı nisap (çoğunluk) aranmaksızın.././...Günü saat...'da aynı yerde yapılacaktır.


Bütün kat maliklerinin toplantıya katılmaları veya kendilerini temsil ettirmeleri önemle rica olunur .../../... 


Gündem:

1)Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı'nın ve üyelerin seçimi.

2)Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi

3)Gündemin okunması ve ilaveler

4)Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve

yöneticinin ibrası.

5)Yeni yönetici ve denetçi seçimi.

6)Dilekler.

7)Kapanış.

.....Apartmanı Yöneticisi

(Ad,Soyad,İmza)


Kat malikleri toplantısında yeterli çoğunluk nedir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön