25 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti dilekçesi 2015!

Kat mülkiyeti dilekçesi 2015!

Bir yapıya kat mülkiyeti almak için bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgelerle birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti dilekçesi nasıl yazılır? İşte kat mülkiyeti dilekçesi 2015...



Kat mülkiyeti dilekçesi 2015!

Bir yapıya kat mülkiyeti almak için bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgelerle birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


Kat mülkiyeti alma sürecinde belgelerin eksiksiz olması halinde binanın iskan belgesinin kontrol edilmesi, Ruhsat eki mimari projeler ile kat mülkiyeti projelerinin incelenmesi gerekiyor.


Süreç problem olmaması halinde harcın hesaplarak vatandaşın ödeme için gelir birimine gönderilmesi, Dekont alınması halinde kat mülkiyeti projelerinin onaylanarak bir nüshasının resmi yazı ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne gönderilmesi ve tapu dairesinde mülkiyet tapusunun alınması ile sona eriyor.


Kat mülkiyeti dilekçesi 2015 örneği:


.......... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA



......... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat mülkiyeti projesinin onaylanmasını arz ederim.




Tarih : ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı: ……………………….

T.C. Numarası: ….……………………

İmza : ….……………………




ADRES :

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon No.: …………………………………....



EKLER :

1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)

2– Yönetim planı

3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)

4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf

(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)



Kat mülkiyeti harcı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön