18 / 04 / 2024

Katar şžeyhi, Türkiye 'ye 1 milyar dolar yatıracak!

Katar şžeyhi, Türkiye 'ye 1 milyar dolar yatıracak!

Katar 'ın yönetimindeki Al-Thani Ailesinden şžeyh Abdullah Bin Khalifa Bin Ali Al-Thani, Türkiye 'ye başlangıç olarak 3 yılda 1 milyar dolar yatıracaklarını söyledi.   şžeyh Abdullah, ‘Cennet ' gibi diye tanımladığı İstanbul 'da otel, inşaat, tarım ve sa



Katar 'ın yönetimindeki Al-Thani Ailesinden şžeyh Abdullah Bin Khalifa Bin Ali Al-Thani, Türkiye 'ye başlangıç olarak 3 yılda 1 milyar dolar yatıracaklarını söyledi. Avrupa 'daki yatırımlarını Türkiye üzerinden yöneteceklerini belirten şžeyh Abdullah, ‘Cennet ' gibi diye tanımladığı İstanbul 'da otel, inşaat, tarım ve sanayi yatırımları yapacağını kaydetti.

KATAR 'ın nakit ve gayrimenkul zenginleri arasında ilk sırada yer alan Katar şžeyhi Abdullah Bin Khalifa Bin Ali Al-Thani, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ABK Group aracılığı ile, 3 yıl içinde Türkiye 'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Katar yönetiminde olan Al-Thani Ailesi 'nin önde gelen isimleri arasında yer alan ve şimdiki Katar Emiri 'nin amcasının oğlu olduğunu kaydeden şžeyh Al-Thani, “İstanbul cennet gibi bir yer. Daha çok insanın gelip bu güzellikleri görmesi için İstanbul 'da özellikle otel yatırımları yapacağım. Bundan sonra Avrupa 'daki yatırımlarımı da buradan yöneteceğim ” dedi.

İstanbul 'da şirket kurdu

Sanayi yatırımlarına da ilgi duyduğunu belirten şžeyh Al-Thani, “Türkiye bizim daha önce uzak olduğumuz ülkelerden biri idi. şžimdi ise özellikle mevcut Türk hükümetinin de attığı adımlarla çok yakınlaştık. Türkiye 'ye başlangıç için ayırdığımız 1 milyar doları 3 yıl en geç 4 yıl içinde bitirip, yeni bir bütçe ile daha fazla yatırım yapmak istiyoruz ” dedi. GYODER 'in düzenlediği gayrimenkul konferansına katılmak üzere İstanbul 'da bulunan şžeyh Abdullah Hürriyet 'in sorularını yanıtlarken Türkiye 'ye ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. Türkiye 'nin bölgesinde önemli bir güç olduğunu, yatırımcısına çok büyük fırsatlar sunduğunu kaydeden şžeyh Abdullah, “Avrupa için plandığımız yatırımları Türkiye üzerinden yöneteceğiz. Türkiye 'de bir şirket kurmak üzere çalışmalara başladık. İşlemler tamamlanır tamamlanmaz ofisimizi açacağız ” diye konuştu.

Katar 'a gıda ihracatı

İstanbul 'da çeşitli setörlerden bir kaç iş görüşmesi yaptığını kaydeden şžeyh Abdullah şu bilgileri verdi: “Teknoloji ve bilişim konusunda faaliyet gösterecek bir bilişim şirketi kurmak üzere anlaştık. Türkiye 'nin en büyüklerinden bir kaç inşaat şirketi ile Katar 'da inşaat projelerini yürütmek üzere görüşmeler yürütüyoruz. Bu şirketlerden bir kaçı ile birlikte hem Katar 'da hem de burada bazı projeler yapacağız. Ayrıca tarım ve hayvancılık konularında yatırım yapacağız. Hayvan çiftliği kuracağız. Burada ürettiğimiz gıda ürünlerini Katar 'a ihraç etmeyi düşünüyoruz. ”

Pronet ile ortak şirket kurdu

GÜVENLİK şirketi Pronet ile bir ortaklık anlaşması imzaladıklarını söyleyen Katar şžeyhi Abdullah, “Pronet ile Katar 'da güvenlik hizmetleri sunacak bir şirket kurmak üzere anlaştık. Pronet Katar 'da da fiziki güvenlik hizmetleri sunacak ” diye konuştu.

Türkiye istikrar için bölgede daha etkin rol almalı

ORTADOĞU ülkelerinde yaşanan yönetim karşıtı eylemlerin yarattığı sıkıntılı sürece de değinen şžeyh Abdullah şunları söyledi: “Gelinen noktada yaşananlar çok üzücü. Ben hiç bir milletin bu üzücü olayları yaşamasını istemem. Umarım bu ülkeler bir an evvel çözüme kavuşurlar. Bana kalırsa Türkiye bu süreçte istikrarın sağlanması için daha etkin bir rol almalı. Türkiye bu bölgenin en önemli ülkelerinden biri. Eskiden olduğu gibi Türkiye 'nin daha büyük bir rolü olmasını isterim. Burası Türkiye 'nin gerçek yeri. ”

Kurtlar Vadisi ve Yaprak Dökümü dizilerinin hayranı

TÜRK dizilerin Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde estirdiği rüzgardan etkilenenler arasında yer alan şžeyh Abdullah, televizyon izlemeye pek vakti olmasa da Türk dizilerinin bir hayranı olduğunu belirtti. şžeyh Abdullah, “Televizyonda ağırlıklı olarak haberleri seyrediyorum. Ancak vaktim olursa Kurtlar Vadisi ve Yaprak Dökümü 'nü de izliyorum. Bu coğrafyadaki çoğu erkek gibi ben de bir Kurtlar Vadisi izleyicisiyim ” şeklinde konuştu.

Oğluna TV kanalı kuracak

şžEYH Abdullah oğlunun ABD 'de medya eğitimi aldığını belirterek, “Oğluma Katar 'da faaliyet gösterecek bir televizyon kanalı kurmak istiyorum. Türk şirketleri ile de reklam vermeleri için görüşmeler yapacağız ” dedi.

Hürriyet

 


Geri Dön