18 / 04 / 2024

Katar Türkiye'de tarım arazisi kiralamak istiyor!

Katar Türkiye'de tarım arazisi kiralamak istiyor!

Gıda sıkıntısı çeken Katar, Türkiye'de tahıl ve sebze üretimi yapmak istiyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Arazi kiralayıp, yerli firmalarla üretim yapma talepleri var" dedi..




Katar gıda konusunda yaşadığı sıkıntıyı Türkiye'de üretim yaparak aşmak için harekete geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "Türkiye'de tahıl ve sebze üretelim" teklifi getiren Katarlılar, başka sektörlerde de proje geliştirmek istiyor. Alternatifbank'ta (ABank) Anadolu Grubu ile ortak olan Katarlı Commercial Bank of Qatar'ın sponsoru olduğu Commercial Bank Katar Masters Golf Turnuvası'na katılan Bakan Çavuşoğlu, önce golf oynadı sonra resmi temaslarda bulundu. Çavuşoğlu, turnuvanın ardından, Başbakan Şeyh Abdullah bin Nasser Al Thani tarafından kabul edilirken Katar Dışişleri Bakanı Khalid bin Mohammed Al Attiyah'la da bir araya geldi. Mevlüt Çavuşoğlu, Katarlı yetkililerinin kendisine Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde arazi kiralayarak gıda ve hayvancılık gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini söyledi. Resmi temaslarının ardından Türkiye'nin Doha'daki Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasında potansiyel işbirliği olanaklarının ele alındığını belirtti. 


ARAZİ KİRALAYACAKLAR 

Çavuşoğlu, iki ülkenin dış ticaret hacminin artırılması için komisyon kuracaklarını ifade ederek, iş geliştirme potansiyeli olan alanların belirleneceğini anlattı. Çavuşoğlu, "Katar'da tarım ürünleri sıkıntısı var. Bu nedenle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde arazi kiralayıp yerli firmalarla sebze ve tahıl üretimi yapmak niyetindeler. Hayvancılık alanında çeşitli düşünceleri var" dedi. 


DİGİTURK'LE İLGİLENİYORLAR 

Çavuşoğlu, tarım ve hayvancılık dışında Katarlılar'ın Türkiye'de medyaya da ilgilerinin devam ettiğini anlattı. Bakan Çavuşoğlu, El Cezire Türkiye'nin kurulumunun devam ettiğini hatırlatarak, "Digiturk'e ilgileri sürüyor" dedi. Çavuşoğlu ayrıca 2022'de yapılacak FIFA Dünya Futbol Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'da birçok projenin Türk firmaları tarafından üstlenildiğini anlatarak "2022-2030 projelerinde çok sayıda fırsatı konuşma şansımız oldu" dedi. 


OBAMA İLE ANTALYA'DA GOLF OYNAYACAĞIZ

ABD Başkanı Barack Obama ile her görüştüklerinde golf üzerine sohbet ettiklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "G-20 zirvesini Antalya'da yapıyoruz. İnşallah lütfederse Obama ile golf oynayacağız. Birlikte oynama teklifini ben yaptım. Kabul ederse zirvede kendisiyle oynayacağız" dedi. En son Galler'de yapılan zirvede Obama ile golf konuştuklarını ve şakalaştıklarını da ifade eden Çavuşoğlu, "Antalyalı olduğumuz için golf sporunu geliştirmemiz lazım" dedi.


ÖZİLHAN'DAN GOLF SAHASI İSTEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Doha'daki resepsiyonda Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan bir plaket verdi. Çavuşoğlu plaketi alırken Özilhan'a "Tuncay Bey burada golfe önem verdik ama Türkiye'de de sizden en az 2 golf sahası yatırımı bekliyoruz" dedi. Özilhan da "İnşallah Sayın Bakanım" şeklinde yanıt verdi.


Sabah


Geri Dön