28 / 03 / 2024

Katar'da 35 büyük Türk inşaat firması aktif olarak çalışıyor!

Katar'da 35 büyük Türk inşaat firması aktif olarak çalışıyor!

DKY, Expo Turkey by Qatar Fuarı'na katıldı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, fuar ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



2013'te gayrimenkul sektörüne giriş yapan DKY, Expo Turkey by Qatar Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. 


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Türkiye'nin ekonomik alanda sağladığı istikrarın ve yabancı gayrimenkul yatırımcısına tanınan bazı hakların önemli gelişmeler olduğunu belirtti.


Dumankaya, ürettikleri projelerle bölge ve ülke bazında daha çok Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkelerine satış gerçekleştirdiklerini belirtti. 


Fuarın Türkiye ve Katar'ın stratejik ortaklığı için önemli olduğunu aktaran Dumankaya, önde gelen yatırımcıların bölgede etkin bir güç oluşturmaların sağladığını aktardı. 


İki ülke arasındaki ticari bağın kuvvetlenmesinden son derece memnun olduklarının altını çizen Dumankaya, "Fuar her iki ülkenin işbirlikteliğini geliştirme konusundaki kararlı duruşlarını yansıtan bir gösterge niteliğinde. 2016'da iki ülke arasındaki ticaret hacmi 600 milyon doları buldu. 35 büyük Türk inşaat firmasının aktif olarak çalıştığı Katar'da Türk yatırımlarının değeri 2 milyar doları geçiyor. Fuar, sektörümüz açısından büyük önem taşıyor" dedi.



Sabah


Geri Dön