26 / 04 / 2024

Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmaları yapar!

Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmaları yapar!

Ekonomi Bakanı Nİhat Zeybekci, Türkiye ile Katar arasında ticaretin arttırılması için düzenlenen toplantıda konuştu. Zeybekci, Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmalarının yapabileceğini ifade etti.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Katar arasında ticaretin arttırılması için düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Zeybekci, Arap ülkelerinin Katar'a uygulamaya koyduğu ambargoya karşı ilk önce İzmir'in harekete geçtiğini hatırlattı.


Zeybekci, "Buraya gelen Türk firmalarının hepsine şahsi olarak kefilim ve bizi asla mahcup etmezler. Türk kardeşlerim Katarlı işadamlarına Katarlı bakanımız kefil olduğu için ben de kefilim" diyen Bakan Zeybekci, 2022'deki Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olduğunu belirterek, "Bu şampiyona için 220 milyar dolarlık bir altyapı ve inşaata ihtiyaç duyuluyor. Bunlar, Türk firmalar tarafından yapılabilir. Türkiye sizin eviniz, memleketiniz. Memleketinize hoş geldiniz" şeklinde konuştu.


Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed Bin Assım Al Thani ise şu ifadeleri kullandı: "Bize karşı acımasızca yürütülen ve kanunlara karşı yapılan ablukadan Türkiye sayesinde etkilenmedik. Bugün Katar yine doğalgaz ve LNG'de dünya çapında üretimine devam etmekte. Yaşananların ardından doğalgaz ihracatımızda bir düşüş değil aksine yüzde 30'luk bir artış yaşadık. Türk ürünlerini de Katar pazarında kendini ispat etmesi sonucu tüm sektörlerde Türkiye'den malların girişinin hızlandırılması, bir çok alanda yatırımların yapılması bizler açısından son derece önemlidir. Bize karşı yapıcı tutumlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.''




Dünya


Geri Dön