29 / 03 / 2024

Katar'dan 2022 Dünya Kupası için Türk müteahhitlere çağrı!

Katar'dan 2022 Dünya Kupası için Türk müteahhitlere çağrı!

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin makamında kabul ettiği Al-Şafi, iki ülke arasındaki ilişkilerin liderler düzeyinde, siyasi, askeri ve güvenlik alanında ileri seviyede olduğunu, ekonomik anlamda da ilişkilerin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Al-Şafi, özellikle inşaat ve müteahhitlik alanında Türk firmalarının varlığının artırılmasından yana olduklarını belirtti. Türkiye ile tarım alanında da yatırımların artırılmasını talep ettiklerinin altını çizen Al-Şafi, Yüksek Stratejik Komite'nin bu seneki toplantısında iki ülke arasındaki Gümrük İşbirliği Anlaşması'nın da imzalanmasını arzuladıklarını, anlaşmanın gümrük işlemlerinde karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği sağlayacağını bildirdi. Bakan Tüfenkci ise Türkiye- Katar ilişkilerinin gelişmesinin bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Bölgedeki gelişmelerin, ülkelerin daha yakın bir işbirliği yapmasını gerekli kıldığını vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaştığını belirtti. 


GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

İki dost ülke arasındaki işbirliğinin ticaretin artmasına da katkı sağlayacağına dikkati çeken Tüfenkci, iki ülke gümrük idareleri arasında işbirliğini artırmak amacıyla Gümrük İşbirliği Anlaşması'nın Katar ile de yapılmasını arzu ettiklerini söyledi. Bakan, bu anlaşmanın karşılaşılan sorunların çözülmesi noktasında büyük bir fırsat olacağını belirtti.


Sabah 



Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

2022 yılında düzenlenecek Dünya Kupası için çalışmalarına hız veren Katar, gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi’yi kabul etti.

Al-Shafi, Katar’da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmalarının çalışmalarından memnun olduklarını ve Türk firmalarının varlığının artmasını istediklerini belirterek “Türk firmaları ile çok iyi bir diyalog içindeyiz. 2022 yılında Katar’ın ev sahipliği edeceği Dünya Kupası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Star



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin kabul ettiği Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, “2022’de Katar’ın ev sahipliğindeki Dünya Kupası’nın müteahhitlik işlerini Türk firmalarının yapmasını isteriz” dedi.


Milliyet




Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi'nin Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediği bildirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi'yi kabul etti. Bakanlığın resmi internet sitesinden duyurulan görüşmede Katar Büyükelçisi Al-Shafi'nin Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediği bildirildi. 


Bakan Tüfenkçi, makamında gerçekleşen kabulde Türkiye ve Katar Devleti'nin birbiriyle her zaman dayanışma içinde olduğunu ve bundan sonra da böyle devam edeceğini söyledi. 


"Türkiye, körfez ülkeleriyle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır" 


Bakan Tüfenkçi, Türkiye-Katar ilişkilerinin gelişmesinin, bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlayacağını belirterek, "Bölgemizde meydana gelen gelişmeler, ülkelerimizin daha yakın bir işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etmesini gerekli kılmaktadır. Türkiye, Körfez ülkeleriyle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır. Bu anlamda, Katar'ın ve Körfez bölgesinin güvenlik ve istikrarını destekliyoruz. Türkiye ve Katar, bölgesel ve uluslararası birçok konuda benzer görüşleri taşımaktadır. Katar'la birçok bölgesel konuda işbirliğimiz ve yakın temasımız halihazırda sürmektedir. Biliyoruz ki, karşılıklı saygı ve güven ile ortak değer ve çıkarlara dayanan Türkiye-Katar ilişkilerinin gelişmesi, bölgesel güvenlik ve istikrara da katkı sağlamaya devam edecektir"


"Türk firmaları yapsın istiyoruz" 


Al-Shafi, Katar'da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmalarının çalışmalarından memnun olduklarını ve Türk firmalarının varlığının artmasını istediklerini belirterek "Birçok Türk müteahhitlik firması Katar'da faaliyet göstermektedir. Türk firmalarının çalışmalarından çok memnunuz. Büyük işler Türk firmalarına verilmekte. Türk firmaları ile çok iyi bir diyalog içindeyiz. 2022 yılında Katar'ın ev sahipliği edeceği Dünya Kupası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 



Milat


Geri Dön