29 / 03 / 2024

Katarlılar Empire State'in yüzde 10 hissesini satın aldı!

Katarlılar Empire State'in yüzde 10 hissesini satın aldı!

Katar Yatırım Fonu Empire State’in sahibi olan şirketin yüzde 10’unu satın aldı. New York’lu firmanın Manhattan’da dokuz ofis binası var ve bunlardan biri de, “dünyanın en tanınmış binası” unvanına sahip olan Empire State Building.



“Le Figaro”da yer alan habere göre Qatar Investment Authority, Empire State Realty Trust’ın yüzde 10’unu 622 milyon dolara satın almak üzere anlaşmaya vardı. New York’lu firmanın Manhattan’da dokuz ofis binası var ve bunlardan biri de, “dünyanın en tanınmış binası” unvanına sahip olan Empire State Building.


Milyarlarca dolarlık bir fonu yöneten Katar Yatırım Fonu petrol ve doğalgaz zengini ülkenin devasa bütçe fazlasını değerlendirmek üzere 2005 yılında kuruldu. Fon Volkswagen gibi lider Batılı kuruluşların hissedarı ve Londra’daki lüks Harrods mağazasının da sahibi.


Katar’ın Washington büyükelçisi Mohammed al- Kawari 2015 yılında yaptığı açıklamada, ABD’ye beş yıl içinde 35 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtmişti.


1931 yılında açılan Empire State Building uzun süre dünyanın en uzun binası unvanını korudu. Bina, biri 1933 yılında olmak üzere King Kong serisinin pek çok filminde dekor olarak kullanıldı.


Vatan




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


New York’un simgelerinden Empire State gökdelenini yöneten şirketin yüzde 9.9’luk hissesini Katar Yatırım İdaresi 622 milyon dolar karşılığında satın aldı.


Dünya genelinde 40 milyar dolarlık emlak yatırımı olan Katar Yatırım İdaresi, haziran ayında Singapur'daki Asia Square binasının 43 katlı kulesini 3.4 milyar dolara satın almıştı.Empire State gayrimenkul şirketinin başkanı John Kessler, gelecek planlarını yeni ortakları ile yapacaklarını söyledi. Empire State 443 metrelik kule yüksekliği ile 1931 yılından 1970 yılına kadar dünyanın en büyük binası unvanına sahip oldu.


Sözcü


Geri Dön