17 / 04 / 2024

Kataş İnşaat Erbil 'de 47 bin konut yapacak!

Kataş İnşaat Erbil 'de 47 bin konut yapacak!

Erbil 'de inşa edilecek 47 bin konutluk projeyi Türk şirket Kataş aldı. Projenin yatırım bedeli 400 milyon dolar olacak...  



KAAN ZENGİNLİ   İSTANBUL

Irak 'ın en büyük inşaat firmalarından biri Kuzey Irak Erbil bölgesinde inşa edeceği 47 bin konutluk ve 400 milyon dolarlık projenin müteahhitliğini Türk Kataş İnşaat 'a verdi. Toplamda   47 bin konutu kapsayan Erbil 'in en büyük inşaat projesinin 4 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 7 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek olan   projenin iki fazdan oluşacak.

TÜRKLER BÖLGEDE BİR NUMARA

Projenin ilk fazında 15 bin konut, ikinci fazında ise 32 bin konut yapılacak. Kataş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Ayyıldız, konu ile ilgili anlaştıkları yatırımcı firmanın ismini gizli tutmak istediklerini söyleyerek “Bu çok büyük bir proje ve yatırımcı firma Irak 'ın en büyük şirketlerinden biri. Biz şirket olarak ön anlaşmayı kendileriyle yaptık fakat kesin olarak imzaları atmış değiliz. Gizlilik çerçevesinde yürütüyoruz. Birkaç ay içerisinde kamuoyuna duyuracağız ” diye konuştu. Kuzey Irak bölgesinde 700 Türk müteahhitlik firmasının bulunduğunu ve yıllık 4.5 milyar dolarlık bir inşaat pazarı potansiyelinin olduğunu söyleyen Ayyıldız “Özellikle Ortadoğu ve Arap ülkelerinin Türk müteahhitlerine güveni tam. Aldığımız işleri zamanında bitirmemiz ve kullandığımız ürün kalitesi bu ülkelerin bizi tercih etmelerindeki en büyük sebeplerden biri. Baktığınızda en çok işi yapan da Türkler. Kuzey Irak Türkler sayesinde inşa ediliyor ” diye konuştu. Son yıllarda Türk inşaat sektörünün büyük ivme kazandığına değinen Ayyıldız “Yakın coğrafyamızda Türkler kadar kaliteli proje üreten yok. Bu sebepten birçok ülke Türklere proje yaptırmak için ciddi girişimlerde bulunuyor ” ifadesini kullandı.

600 milyar $ iş hacmi var

Irak 'ın ileriye yönelik yatırım ve yeniden yapılanma hedefleri, tüm sektörler için önemli ticaret fırsatları sunuyor. Türk girişimcileri için konut, karayolları, demiryolları, sulama sistemleri gibi alt yapı yatırımları ile özellikle çimento başta olmak üzere, inşaat malzemeleri önemli bir pazar oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Irak 'ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 'nun hazırladığı rapora göre bölgede 750 proje ve 600 milyar dolarlık iş hacmi olduğu açıklandı.

Star


Geri Dön