26 / 04 / 2024

Katı atık toplama teknesi Altınoluk'ta hizmete girdi!

Katı atık toplama teknesi Altınoluk'ta hizmete girdi!

Ege ve Marmara denizlerine kıyısı olan kentlerde sahil temizliği için Balıkesir Büyükşehır Belediyesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen tekne hizmete girdi.



Ege ve Marmara denizlerine kıyısı olan kentlerde sahil temizliği için Balıkesir Büyükşehır Belediyesi tarafından kiralanan 'Katı Atık Toplama Teknesi'Altınoluk'ta hizmete girdi Başkan Ahmet Edip Uğur, "Daha büyük gemilerle de hizmet vermek istiyoruz" dedi. 


Altınoluk Milliyet Katı Atık Toplama Teknesi, Altınoluk'ta hizmete girdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında, kiralanan 'Katı Atık Toplama' teknesinin kontrol ve tanıtımını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı. 


Altınoluk sahilinde düzenlenen törene, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ahmet Ateş ve vatandaşlar da katıldı. 


'Hassas davranıyoruz' Yaklaşık ay önce Burhaniye'de den Altınoluk yönüne doğru, profesyonel dalgıç ekibiyle birlikte çalışmaya başlayan teknenin bu yıl 5 ile 7 metreküp arasında katı atık toplaması hedefleniyor. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, amaçlarının gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu dile getirerek "Hedefimiz, Edremit'te kanalizasyon şebekesi kurup, arıtma tesisi ile Ege'mizin incisi Edremit Körfezimizi temiz tutmak" dedi. Uğur, "Önümüzdeki yıl bu çalışmalarımızı daha erken başlatacağız ve daha büyük gemilerle daha geniş bir alanda temizleme çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diyerek temizlik konusunda hassas olduklarını ifade etti. 


Milliyet Ege Ek 


Geri Dön