29 / 03 / 2024

Kavak Kömürün imar izni iptali davasının keşfi yapıldı!

Kavak Kömürün imar izni iptali davasının keşfi yapıldı!

Kavak Köyü'nde kurulmak istenen kömür işleme tesisine karşı çevrede yaşayan vatandaşların tepkisi artarak devam ediyor. İki kez durdurulan tesisin çıkarılan yeni yasalar çerçevesinde yeniden imar izninin verilmesi bardağı taşıran son damla oldu.




Hukuksal mücadele sonucu İki kez durdurulan tesisin çıkarılan yeni yasalar çerçevesinde yeniden imar izninin verilmesi bardağı taşıran son damla oldu. 


Yöre halkı, işletmenin eski konumunun beş eşit parça şekli ile parsellenip tekrar yapılmasının önceki durumdan bir farkı olmadığı ve bunun bir aldatmaca olduğu belirtiyor. Şirket yetkililerin " Bizler çevreye zarar vermemek için her şeyi yaptık" demelerine karşın mevcut fiziki yapının keşfinden sonra ÇED raporunun yine iptal edildiğini belirterek. Rize İdare Mahkemesinin verdiği karara şirket sahiplerinin itiraz ederek bu kararı bir üst mahkemeye taşıdıklarını fakat üst mahkemelerin de Rize İdare mahkemesinin vermiş olduğu kararı değiştirmediğini belirterek; "bizler çocuklarımızın yüreğini,bedenini karartmak istemiyoruz, onların beyinlerinin aydınlanmasını istiyoruz onun için bu alana üniversite binasının kurulmasını istiyoruz" dediler. 


Bu arada il yetkililerince verilen imar izninin iptali için açılan davanın keşfi saat 11.00 da yapılacak diye açıklamasına rağmen bilirkişi heyetinin akşama doğru saat 18.00 da gelmesine rağmen kalabalık dağılmadı. Şarkılar ve sohbetlerle zaman geçiren köylülere, ADOKOP un atmacaları tam destek verdi.. 



Dost Artvin 


Geri Dön