19 / 04 / 2024

Kavakpınar kentsel dönüşümle değişiyor!

Kavakpınar kentsel dönüşümle değişiyor!

Kavakpınar kentsel dönüşümle değişiyor. Geçtiğimiz Mart ayında imar uygulaması tamamlanan Kavakpınar Mahallesi'nde Pendik Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen park, kültür merkezi, yol ve kaldırım çalışmalarıyla hızlı bir değişim yaşanıyor.



Geçtiğimiz Mart ayında imar uygulaması tamamlanan Kavakpınar Mahallesi'nde Pendik Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen park, kültür merkezi, yol ve kaldırım çalışmalarıyla hızlı bir değişim yaşanıyor. Yapımına geçtiğimiz Mart ayında başlanıla Kavakpınar Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanarak, iç mekan çalışmalarına geçildi. 4 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip kültür merkezinin bünyesinde aile sağlığı merkezi, etüt ve gençlik merkezi, 1SMEK, fitness, minder sporları ve konferans salonları, sergi alanı ve kafeterya bulunacak. Merkezin 2015 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

5 yeni park Kavakpınar Mahallesi'nde bu yıl tamamlanan parklar, zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Albayrak Caddesi'nin ardından Farazi ve Küme sokaklardaki parklar da tamamlandı. Farazi Sokak'ta toplam alanı 1.390 metrekare olan parkta halı sahanın yanı sıra çocuklar için oyun grubu, spor tutkunları için fitness alanı ve koşu parkuru ile dinlenme alanları da bulunuyor. Küme Sokak'ta ise toplam 900 metrekare alana sahip olan park, oyun, fitness ve dinlenme gruplarıyla çevre halkına hizmet vermeye başladı. Ekipler, Prenses Sokak'ta halı saha ve parkı ile Şirintepe Camii yanına bir parkın daha projesini tamamlayarak, yakında yapım çalışmalarına başlayacak. 

Kaldırımsız yol kalmayacak İmar uygulaması ile çehresi değişmeye başlayan Kavakpınar Mahallesi'nde kaldırımı olmayan tüm sokaklara kaldırım yapılıyor. Kaldırım çalışmalarında dağılma ve su birikintisinin önüne geçmek amacıyla beton kullanılıyor. 


Flashaber


Geri Dön