25 / 04 / 2024

Kavan Yapı, Kadıköy'de bu yıl 500 daire inşa edecek!

Kavan Yapı, Kadıköy'de bu yıl 500 daire inşa edecek!

Kocaeli'nde 10 bin konut yapan Kavan Yapı, Kadıköy'de bu yılın sonuna kadar 14 dönüşüm projesinde 500 daire hayata geçirecek. 100 milyon dolarlık maliyeti kendi özkaynağıyla karşılayacak.



Marmara depreminden bu yana Kocaeli'nde site kültürüne yönelik 10 bin konutu hayata geçiren Kavan Yapı, İstanbul'un en prestijli dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Bağdat Caddesi bölgesinde dönüşüm için kolları sıvadı. Bu yılın sonuna kadar Bağdat Caddesi, Suadiye, Şaşkmbakkal, Caddebostan ve Erenköy'deki 14 projede 500 dairelik kentsel dönüşüm faaliyetine girecek firma bunun için kendi özkaynaklarıyla 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. 




DÖNÜŞÜMDE MİLYON LİRALIK TEMİNAT DÖNEMİ 

Kadıköy'ün merkezindeki kentsel dönüşümün oldukça maliyetli olduğunu anlatan Kavan Yapı CEO'su Şemsettin Kavan, "İstanbul'daki dönüşüm işlerinde 1000 liralık kiralar artık bitme noktasına geldi. Bağdat Caddesi'ndeki konut sahiplerine aylık 3-4 bin lira ve taşınma paralarını ödüyoruz. 50 dairenin aylık maliyeti 150 bin lirayı buluyor" diye konuştu. 



Şemsettin Kavan, bölgedeki dönüşümde müteahhitlerin hak sahiplerinin canlarını yaktığını belirterek, "Bunun için proje başına 3-4 milyon liralık teminatlar veriyoruz. Son olarak Ömer Paşa'daki 100 dairelik dönüşüm için 12 milyon liralık teminat verdik" ifadelerini kullandı. 




BÖLGENİN EN BÜYÜK KARMA PROJESİ OLACAK 

Kentsel dönüşümün yanı sıra Kocaeli'nde 185 bin metrekarelik alan üzerinde 250 milyon dolara AVM, üniversite hastanesi, Hilton oteli ve 6 bin kişilik kongre merkezini hayata geçireceklerini Şemsettin Kavan, "Bu tek seferde bölgenin en büyük karma projesi olacak. Gelecek dönemde 2016 yılı sonuna kadar yatırım limitlerimiz doldu. 2017 yılından başlamak üzere Beşiktaş, Maslak gibi İstanbul'un Avrupa yakasında da projeler geliştireceğiz. Dönüşümde KDV yok, bu bizim için çok avantaj taşıyor" ifadelerini 





GİRNE'YE 5 YILDIZLI OTEL YAPACAK

İstanbul'un yanı sıra KKTC'nin de potansiyeli olduğuna inandıklarını belirten Şemsettin Kavan, "KKTC'deki en büyük Türk inşaat firmasıyız. Burada şimdiye kadar 250 konutluk projenin satışına başladık. Bununla birlikte 500 dairelik yeni bir projeye daha başlayacağız. Ayrıca Girne'de satın aldığımız 36 dönümlük arazi üzerine de 400 yataklı 5 yıldızlı bir otelin temelini atacağız. Burasının işletmesi için otel zincirleri ile görüşüyoruz" diye konuştu. 



Habertürk - Ünsal Ereke


Geri Dön