19 / 04 / 2024

Kavanlar Kocaeli Symbol AVM açıldı!

Kavanlar Kocaeli Symbol AVM açıldı!

Türkiye'nin ekonomik potansiyeli en yüksek şehirlerinin başında gelen. 1.5 milyon kayıtlı nüfusu ve 70 bine yaklaşan öğrenci potansiyeline sahip Kocaeli'nde, bölgenin en büyük yatırımları arasında gösterilen SYMBOL Alışveriş Merkezi açıldı.



SYMBOL AVM bölgenin en büyük konut projelerinde imzası bulunan Kavanlar İnşaat tarafından 700 milyon TL'lik yatırımla, 210 bin metrekarelik alanda projelendirildi. Benzer karma projelerden farklı 65 bin metrekarelik alışveriş merkezine sahip SYMBOL AVM. ayrıca43 bin metrekarelik alanıyla V.M. Medical Park Kocaeli Hastanesi. 207 oda, 504 yatak kapasiteli Hampton by Hilton Oteli, bin 171 kişilik oturma kapasiteli kongre ve gösteri sanatları merkezinin yanı sıra 670 kişilik balo salonunu da bünyesinde bulunduruyor. Bugüne kadar, özellikle üretimiyle Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan Kocaeli, bu proje ile başta yakın komşusu İstanbul, Bursa. Sakarya. Düzce. Yalova ve Bolu"da yaşayanların yanı sıra ulaşım için Türkiye'nin en yoğun geçiş noktası D100 karayolunu kullananlar için de önemli bir cazibe merkezi olacak. 


'Bir ilke imza attık'1 Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan şunlan söyledi: " SYMBOL AVM adı gibi ilimizin sembolü olacak. Bugüne kadar özellikle konut sektöründe çok büyük projelere imza attık. Her projemiz kendi alanında konuşulan, katma değeri yüksek, örnek projeler oldu. Bu projemizle de perakende sektöründe bir ilke imza atıyoruz. Bugüne kadar yapılan karma projeler içerisinde ilk defa AVM, hastane, otel. kongre ve gösteri merkezini bir araya getirdik. Saydığım birimlerin hepsi kendi alanlarında sadece Türkiye değil, yurtdışında da marka olmuş firmalar. Dolayısıyla, perakendenin yanında, kongre, turizm, sağlık, sağlıkturizmi ve eğlence sektörleri için de yeni bir istihdam merkezi yarattık. Merkezimizde. yaklaşık 3 bin kişi çalışacak. Bu da ekonomik anlamda Kocaeli've önemli bir katma değer yaratacak." Cengiz Kavan konuşmasını şöyle sürdürdü: " Projeyi gerçekleştirirken ilimizin trafik ve ulaşım şartlarını da göz önüne aldık. 

Bugüne kadar hayat verdiğimiz projelerimizde her şeyi devletimizden beklemedik. Elimizden geldiğince devletimize yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bilindiği üzere Kocaeli"nde yıllardır sürüncemede kalan, projemizin hemen önünde bulunan köprülü kavşağın yapımını üstlendik. Yaklaşık 24 milyon TL bedele sahip projeyi finanse ettik. 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlama noktasına geldik." SYMBOL AVM. hastane temmuz, otel projesi de ağustos, kongre ve gösteri sanatları merkezi ise yılbaşında açılacak.


Gözlem


Geri Dön