26 / 04 / 2024

Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajı isale hattı açılışı yapıldı!

Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajı isale hattı açılışı yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kavşakkaya Barajı ile Çubuk-2 Barajı arasında yapımı tamamlanan 14 kilometre uzunluğundaki isale hattının açılışını yaptı.



Çubuk İlçesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye bürokratları ile vatandaşlar katıldı. 

Çubuk ilçesi başta olmak üzere Akyurt ve Pursaklar'm da su sıkıntısı ortadan kaldıracak olan hattın açılış kurdelesinin kesimi öncesi coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Gökçek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Çubuk ilçemize yapmış olduğumuz yatırımların tamamı 577 trilyon oldu" diye konuştu. Çubuk'un Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olduktan sonra yapılan yatırımlar ile çok geliştiğinin altını çizen Başkan Gökçek, sevgi gösterileri arasında yaptığı konuşmada, "Yıllardır bu meydanda toplanırız karşılıklı sözleşiriz. Biz sözümüzü tutarız siz sözünüzü tutarsınız. Çubukla  Ankara  Büyükşehir Belediyesi her zaman el ele Çubuğu bu hale getirdi" dedi. 



ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ 

Yatırımların Çubuk İlçesine verilen değeri gösterdiğini ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi "Sadece bu sene Çubuk'a 50 bin metrekare kaldırım yaptık. Bir buçuk yıl önce 450 bin ton asfalt döktük. Şu anda Akkuzullu'da asfalt çalışmaları devam ediyor. Sadece bu sene Fen İşlerinden yaptığımız yatırımların miktarı 50 trilyon civarında. Onun için bu bizim Çubuk'a verdiğimiz değerin önemini gösteriyor" dedi. 



50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK 

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk ve çevresine yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Gökçek'e teşekkür ederek şunları söyledi "Çubuk 2 Barajı ömrünü doldurmuş, tarihinin en dip dönemlerini yaşamaktaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce buraya geldiğinde bize bir söz vermişti ve demişti ki; 'Kavşakkaya Barajı'ndan Çubuk 2 Barajı'na ve oradan da Çubuk Arıtma Tesisi'ne yapılacak bir hatla Çubuk'un elli yıllık ihtiyacını gidereceğiz' demişti.Bugün bu sözün tutulduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e, şahsım ve sizlerin adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 



Anadolu


Geri Dön