24 / 04 / 2024

Kavuklar Grubu 2010'da inşaat yatırımları yapacak

Kavuklar Grubu 2010'da inşaat yatırımları yapacak

Kavuklar Grubu 2010 yılında inşaat sektöründe 3 büyük projeyi başlatacak



Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, otomotiv sektörünün rahat nefes alması için, ÖTV'nin yüzde 30'da sabitlenmesi gerektiğini açıkladı

Akaryakıt, otomotiv ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kavuklar Grubu, krize rağmen büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Opel ve Chevrolet markalarının satışını gerçekleştiren Egem Otomotiv'i bünyesine katan grup, inşaat sektöründe de 2010 yılında da 3 büyük projeyi başlatacak. Halen Citroen, Nissan, Chevrolet ve Opel markalarını pazarlayan grup, Hyundai markasını da yıl sonuna kadar satış yelpazesine dahil ederek marka sayısını 5'e çıkaracak.
 
Yıl sonuna kadar 3 bin otomobil satışı planlayan grup, 2010 yılında daha çok inşaat sektörüne ağırlık verecek. Kavuklar Grubu'nda 3. nesil de artık iş başı yaparken, Mehmet ve Metehan Kavuk, Kavuklar Otomotiv'i daha üst noktalara taşımak için çaba harcıyor. Kriz döneminde akılcı bir yönetim uygulayarak, büyümelerini sürdürdüklerini dile getiren Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, yeni bir şirketi bünyelerine katarak yollarına devam ettiklerini söyledi.

Otomotiv sektöründe yıl sonuna kadar 5 markaya ulaşacaklarını, bu alanda büyümelerini sürdürdüklerini ifade eden Kavuk, araç satışlarında halen yürürlükte olan ÖTV indirimi sayesinde geçen yıl rakamlarına ulaşacak gibi gözüktüklerini kaydetti. Bu yıl 3 bin, 2010 yılında 4 bin 500 araç satışı hedeflediklerini kaydeden Kavuk, otomotivde teşviklerin hurda indirimi ile sürmesi ve ÖTV'nin yüzde 30'da sabitlenmesi gerektiğini savundu. Kavuk, bu sayede otomotiv sektöründe kriz faturasının azalacağını anlattı. Kavuk, 2010 yılında Bayraklı'da bir iş merkezi yatırımına başlayacaklarını da müjdeledi.
Murat ŞAHİN/Yeni Asır


Geri Dön