24 / 04 / 2024

Kavuklar Grup Malatya'da Hilton Otel ve AVM açacak!

Kavuklar Grup Malatya'da Hilton Otel ve AVM açacak!

Kavuklar Grubu Malatya'daa hayata geçirdiği Hilton DoubleTree'yi önümüzdeki günlerde hizmete açacak...



İzmir'e marka projeler kazandıran Kavuklar Grubu, doğduğu topraklan unutmadı. Büyük ortağı olduğu Malatya Girişim Grubu, 200 milyon dolarlık AVM ve Hilton Oteli'yle Malatya'nın çehresini değiştirdi. Temelleri 1970'lerin başında Malatya'da atılan Kavuklar, Malatya Park AVM'nin ardından 500 yatak kapasiteli Hilton DoubleTree'yi de önümüzdeki günlerde hizmete açmaya hazırlanıyor. Toplam 200 milyon dolarlık bu iki yatınmla Malatya'nın hem ekonomisi canlanacak hem de şehir yaşamına canlılık gelecek. Birçok yerde yatınmı bulunan Kavuklar, İzmir'de son olarak 325 milyon dolarlık Point Bornova AVM ve Rezidans'ın yapımına başladı. 

Kavuklar Grubu, Malatya'daki projeleri yerinde göstermek ve Onursal Başkan Mehmet Kavuk'un üç dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen 19. Kiraz Festivali'nin coşkusunu yaşatmak için İzmir'den bir heyetle bölgeye gezi düzenledi. Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, devamlı katıldıklan Yeşilyurt Kiraz Festivalinde bu sene İzmir'den çok sayıda isimle bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aynı zamanda Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kazakistan  İzmir  fahri konsolosu olan Kavuk, Malatya'daki yatınmlan hakkında şu bilgileri verdi: "Doğduğumuz ve gücümüzü aldığımız topraklan unutmadık. Malatya Park AVM, 158 mağazası ve bin 570 çalışanıyla kentin buluşma ve yaşam noktası haline geldi. Hemen yanında yükselen Hilton da Malatya'ya verdiğimiz önemin bir göstergesi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en lüks otellerinden birini hizmete açarak, bölge ekonomisini canlandıracağımızı düşünüyoruz. 

Aynca Kavuklar Grubu olarak Malatya'da otomotiv, akaryakıt, hazır beton, prefabrik ve büyükbaş hayvancılık alanlarında 300 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hem Malatya'ya hem izmir'e hem de iştiraklerimizin bulunduğu diğer şehirlere yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz." Doğup büyüdükleri şehre ömek yatırımlar kazandıran Malatyalı girişimciler, şu isimlerden oluşuyor: Mehmet Kavuk, Abdullah Kavuk, Şahin Kavuk, Ali Kavuk, Erman Ilıcak, Adnan Başdemir, Osman Yurdakul, Ömer Yurdakul, Cemal Kına, Remzi Kına, Salim Ilıcak, Tevfik Ilıcak, Bayram Kinci, İsmet Sadık Ilıcak, Fatih Ilıcak, Mehmet Faik Ilıcak, Tümer Ilıcak, Sadullah Ilıcak, Hafız Mevlüt Ilıcak, Ali Nuri Ilıcak, Hamit Ilıcak, Ahmet Ilıcak, Yalçın Geyik, Ali Taner, Bahattin Doğan, Süleyman Doğan, Selim Doğan, Yigitcan Koçyiğit, Pelin Koçyiğit, Seda Koçyigit, Ali Koçyiğit, Mustafa Başdemir ve Azmi Ozhan. ABDULLAH KAVUK Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, Malatya'ya bölgenin en lüks otellerinden birini açacaklarını söyledi. 


Vahit Yazgan/Zaman Gazetesi


Geri Dön