25 / 04 / 2024

Kayabaşı Evvel İstanbul satışa çıktı!

Kayabaşı Evvel İstanbul satışa çıktı!

İntaya, EYG ve İntes ortak girişim grubu, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle Başakşehir Kayabaşı’nda inşa ettiği Evvel İstanbul projesini satışa çıkardı. İşte detaylar...



İntaya, EYG ve İntes ortak girişim grubu, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle Başakşehir Kayabaşı’nda inşa ettiği Evvel İstanbul projesini satışa çıkardı. Proje, 40 dönüm üzerine 700 milyon liralık yatırımla inşa edilecek ve 678 konuttan oluşacak. 10 bin ön talep toplayan projede, bugüne kadar 600 konutun satışı yapıldı.

 

Yeni proje hazırlıyor

 

EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 62 ile 223 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip projeye gelen yoğun talep nedeniyle projenin komşu arazisindeki 700 konutluk yeni bir konut projesi geliştirmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Evvel İstanbul projesinin ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin 200 lira olduğuna dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: “Yüksek gelir grubuna yönelik proje geliştiren çok şirket var. Aylık geliri 3 bin 500 lira olanlara yönelik proje geliştirmek için bir şirket kurduk. Proje lokasyonu ile doğru hedef kitleyi yakaladı ve gerçek ihtiyacı karşılaması bakımından yoğun bir ilgiyle karşılaştı. İlgiyi görüp komşu arazide 700 konutluk projeye başlama kararı aldık.”

 

Projenin yerine yönelik olarak Emlak Konut tarafından yapılan ihaleyi İntaya ve İntes grupları 726 milyon liralık hasılat ve 188 milyon liralık arsa payı teklifiyle kazanmışlardı. Projeye daha sonra EYG grubunun da alınmasına onay verildi. 

 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Evvel İstanbul projesiyle birlikte 2003 yılından bu yana ürettikleri bağımsız bölüm sayısının 100 bine ulaştığını belirtti. Kurum, 2014 yılında 10 bin konut satışı ve 4.5 milyar liralık ciroyu yakalayacaklarını belirterek, “Emlak Konut’un sihirli değneği yok. Bölgede 10 bin konutluk projemiz var. 2 yıl önce metrekaresi 1.800 lira olan projeler şimdi 3 bin 500 liraya geldi. Bölgenin cazibesi artıyor” diye konuştu. 



Vatan



 




Geri Dön