18 / 04 / 2024

Kayalar Kimya Mobilya Ar-Ge Pazarı'ndan ödül aldı!

Kayalar Kimya Mobilya Ar-Ge Pazarı'ndan ödül aldı!

Geçtiğimiz Ay İMMİB tarafından “2012 İhracatın Yıldızları” Ödül Töreni’nde, ihracat yıldızı seçilerek ödül alan Kayalar Kimya’ya bir ödül de Mobilya Ar-Ge Pazarı’ndan geldi...





Türkiye’deki ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan Kayalar Kimya’nın,  yeni teknolojilerin ve sektörüne kazandırdığı birçok yeniliğin kaynağı olan Ar-Ge Merkezi, Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı’nın (MAPP) düzenlediği yarışmada geliştirdiği proje ile sanayici dalında birincilik ödülünün sahibi oldu. Ödülü,  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden Kayalar Kimya Ar-Ge Kooordinatörü Neşe Bulut aldı.


Mobilya sektörünün gelişimini sağlamak, sektöre henüz ulaşmamış, yenilik ve kolaylık getirecek her türlü proje fikrini bir araya getirerek fikir sahibi ve sanayiyi ortak paydada birleştirmeyi amaçlayan Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı’nın (MAPP) düzenlediği yarışmaya proje alanında Kayalar Kimya Ar-Ge Merkezi, üç proje ile katıldı. 

Sektörde mevcut ürünlerin yanında henüz sektöre ulaşmamış fikirleri, akademik çalışmaları, sektöre yenilik getirecek 233 projenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada 4 kategoride yarışıldı.  Üniversite öğrencileri, akademisyen, araştırmacılar, sanayici, girişimci ve ihracatçıların ortak projeler yapabilmelerini amaçlayan bir fikir yarışması olan MAPP’ta Kayalar Kimya Ar-Ge Merkezi, “Sanayici” dalında Emrah Akbaş’ın “Yüksek solidli sprey ile uygulanabilir UV sistemlerin geliştirilmesi” projesi ile teknoloji 1.lik ödülünün sahibi oldu. Ödülü,  Kayalar Kimya adına Ar-Ge Koordinatörü Neşe Bulut, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden aldı. 


Kayalar Kimya, Türkiye’de AR-GE merkezi belgesine sahip iki firmadan biri Boya sektöründe Türkiye’de Ar-Ge Merkezi belgesi sahibi ilk iki firmadan birisi olan Kayalar Kimya, 1.500 m2 lik kapalı alan üzerine son teknolojiye uygun olarak kurulmuş 7 laboratuarda polimer, ahşap kaplama sistemlerine, inşaat boyalarına ve sanayi boyalarına ait birçok Ar-Ge projesi yürütüyor.


Özgün formülleri ve yerli teknolojileri ile Türkiye’de mobilya boya ve vernik sektörünün lideri, Avrupa pazarının ise 6. büyük firması olan Kayalar Kimya geliştirdiği projeler ile birçok ilke imza atıyor.



Geri Dön